Schmitt Pál lemondásáért.

Szemán Ístván

/ #4

2012-03-28 16:43

Most már papírja is van róla, hogy más tollával ékeskedett. Ezennel én is felkínálok neki egy csokor szép tollat (pardon, tolat), tűzze a seggébe (pardon, a segébe).

Egyébként nem tudom, ki hogyan látja, de a bizottság (bizotság) igen elegánsan felkínálta neki az önkéntes visszavonulás lehetőségét. Kétséget kizáróan megállapították a plagizálás tényét, de nem marasztalták el.

Most csupán az a kérdés, hogy ez az embernek látszó tárgy képes lesz-e levonni a megfelelő konzekvenciát és a hátralevő életére véglegesen eltakarodik a közéletnek még a legaljáról is, vagy ezzel a szégyenbélyeggel pöffeszkedik-e tovább a legfőbb közjogi méltóság tisztjében.

Mi a véleményetek? Maradt-e még ebben az alakban valami méltóság? Belátja-e, hogy arra a pártra is szégyent hoz, amelyik beültette a Köztársaság elnökének székébe? Vagy véglegesíti az országot a zártkörű részvénytársaság (Magyarország Zrt.) státuszában?

És a fideszesek? Képesek-e még ezek után is kiállni mellette? Lesz-e Orbánban annyi gerinc, hogy azt mondja: "Pali! Menj te a büdös picsába!"?