Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Gyurcsányhívő

/ #8567 Re: Hívő tagozat

2012-03-07 19:39

#8557: filiszteus - Hívő tagozat

Szia, Fili!!

Előkerültem, válaszolok:

A Gyurcsányhívő nicknévvel arra akartam utalni, hogy szeretem a manuszt, szeretem a politikáját, szeretem, amit csinál. És ne is haragudjál, szeretem azt, hogy szembe mer menni Orbán Viktorral. Ezért is nyírta ki Orbűn a legaljasabb módszerekkel, ettől pedig én még jobban szeretem. Téged sikerült arra az oldalra állítani, ahová az emberek jó nagy számát, nem is gondoltok bele, hogy mekkora kárt tett ezzel az orbán. Nem akarom ezt a csontot hosszan rágni, mert az elmúlt pár hónapban már kitűnt ,hogy egy véleményen ebben a témában soha nem leszünk.

Azt azonban el kell mondanom, hogy ahogy Te 56 után a disszidens nagynénédhez kijártál Svájcba, úgy én az apám hugához 1964-től kijártam Ausztriába. 64-től érettségiig minden nyarat úgy töltöttem kint, hogy tanévzáráskor már kint voltam, évnyitóra érkeztem haza. Mindig kiadott osztrák családokhoz a legeldugottabb hegyi falukba, ahol magyart nem lehetett hallani, így a német nyelv ragadt rám, ha akartam, ha nem. A pályámat, megélhetésemet meg is határozta, nem lehetek elég hálás neki. Sajnos már ő sem él. Én - lehet, hogy nem vakultam el úgy a nyugati jólét miatt, mint Te, nem is voltam olyan jóléti körülmények között, mintha Svájcban lettem volna, de nrm éreztem azt az óriási különbséget a vasfüggöny mögötti és az itteni élet között. Engem borzasztóan zavart mindig az, hogy az éppen aktuális környezetem sajnált azért, mert a vasfüggönyön túlról érkeztem. A nyelvtudásom és az egyéb ismereteim még nem tették lehetővé, hogy elmagyarázzam nekik, hogy én ott, ahol az időm nagyobbik részét töltöm, jól érzem magam. Ott vannak a barátaim, ott van a családom nagyobbik része, ott vagyok otthon és rohadt nagy honvágyam van. Nagynéném felajánlotta, hogy maradjak kint, unokatestvérem felnőtt, Amerikában tanul, lenne helyem náluk, elintézi az iskoláimat, nem fogadtam el, mert a gondolatától is honvágyam lett. El nem tudtam képzelni, hogy legalább 10 évig ne jöjjek haza, ne lássam az itthoniakat. Ma elutazhatok bárhová, ez csak pénzfüggő. Ha ma lennék annyi idős, mint amikor 45 éve az ajánlatot kaptam, gondolkodás nélül belevágnék. Ez az az eset, amikor az ember azt szokta mondani, hogy ha én a mai eszemmel lennék 14,5,6,7 stb. éves, milyen másképp csinálnám. Nem is rágódok ezen, mert nem vagyok annyi, nem is lehetek. Ha én ma lennék 18 éves, de akár 30, úgy húznék el innen, hogy még a kondenzcsíkot sem látnátok utánam. Na, ez a különbség többek között a Kádár rendszer és a mai között. Akkor jól éreztem magam itt, most nem. Most fulldoklok.

Fili, Te nem érted, hogy mit szeretek Gyurcsányon. Vedd észre, hogy - most Orbánt, a szintén milliárdost nem emlíatem, de a Te favorizáltadat, Vonát igen, azt meg én nem értem, hogy Te mit eszel azon a fasiszta gondolkodású, szélsőjobboldali emberen, aki hamarosan szintén belép a milliárdosok sorába, jó úton tart affelé. Egyenlő mércét lsz.