Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

filiszteus

/ #8557 Hívő tagozat

2012-03-07 17:17

#8551: Gyurcsányhívő - Re: Re: VÉGET ÉRT EGY FEJEZET.

Nem voltam ott. Úgy nőttem fel, hogy otthon nem sok jót hallottam Kádárról. Már úttörő sem voltam, nemhogy KISZ tag.

Államellenes izgatásért felfüggesztettet kaptam (természetesen egy ostoba koholt ügy volt, nem voltam ellenálló). Soroljam még?

Annyi történelmi ismeretem azért volt 56-ról, hogy soha nem tartottam ellenforradalomnak és tisztában voltam Kádár szerepével is. Ezért eszembe nem jutott volna virágot vinni.

Jól ismertem viszont a másik világot. Nagynéném 56-os disszidens volt és már gyerekkoromban a nyarakat Svájcban töltöttem, ahol meglepő tapasztalatokra tettem szert. Pl. a takarítónő együtt ebédelt velünk. Ez itthon az ú.n. "szocializmusban" egyáltalán nem volt jellemző (gondolom ismered Fejes Endre műveit).

Már rég beláttam, hogy a "rendszerváltással" nem lett nálunk Svájc és azt is tudom, hogy mi ennek az egyik fő oka:

mi és a szüleink névleges fizetésért építettük a jövőt, felhalmoztunk, értékeket teremtettünk, aztán jött a spontán privatizáció és a tűzközelben lévő elvtársak szépen hazavitték ezt az általunk megtermelt és felhalmozott jövőt (ingatlanokat, üzemeket, cégeket) amit nem vittek haza, azt eladták külföldi cégeknek, akik szándékosan lerohasztották, hogy kicsinálják a hazai konkurrenciát és piacot nyerjenek nálunk(MOM, GANZ, cukoripar stb).

És a sok szerencsétlennek nosztalgiája van a 3,60-as kenyér után, de nem fogja fel, hogy mindezt kik vették el tőle.

Persze, hogy jobb volt akkor, hiszen fiatalok voltunk, még előttünk volt a jövő, még bízhattunk benne, hogy eltakarodnak az oroszok, megszűnik a diktatúra. Hát eltakarodtak az oroszok, és kialakult egy új diktatúra, a bankok diktatúrája.

Az, hogy nektek miért egy kommunistából lett vadkapitalista milliárdos az Istenetek (ha Gyurcsányhívő vagy, ez valami olyasmit jelenthet) az számomra rejtély.