Nem akarunk kilakoltatásokat látni!

Dujv-szolidari

/ #34 Bővítés

2012-03-03 01:32

Forrás: Forgács-Fejes Marcsi
Ha egyetértetek, írjátok alá, mint Szolidaritás és juttassátok el minél több helyre azzal a kitétellel, hogy aláírás után a Munkát-kenyeret menet csoporthoz juttassa mindenki vissza.

FELHÍVÁS

a kilakoltatások ellen
Azonnali kilakoltatás elleni moratóriumot!

Az elmúlt hónapokban a kormányzat nyílt háborút indított a szegények ellen. Tömegessé váltak a kilakoltatások, megdöbbentő tragédiák, öngyilkosságok történtek mutatva, hogy egy embertelen folyamat indult el Magyarországon. A helyzetet súlyosbítja, hogy a kormánypártok vezette önkormányzatok is százakat tettek utcára és több helyen még ott is folytatták a hajszát. A humánusan gondolkodni képes polgárokat megdöbbentette mindaz, ami Józsefvárosban, Zuglóban, Újpalotán történt az elmúlt hónapokban.

Nem tudjuk tétlenül nézni a kormányzati ideológiává emelt embertelenséget, ezért felszólítjuk a parlamentet , hogy a törvény erejével állítsa le a kilakoltatásokat a lakás céljára szolgáló ingatlanokból! Lakhatási alternatíva biztosítása nélkül senkit se lehessen az utcára tenni!

Felszólítjuk a kormányt, hogy a törvény meghozataláig azonnali hatállyal, de legkésőbb március 15-től ismét hirdessenek kilakoltatási moratóriumot!

Ezek a rendelkezések vonatkozzanak minden érintettre , függetlenül attól, hogy hitelüket vagy köztartozásaikat voltak-e képtelenek fizetni, hogy saját tulajdonú vagy önkormányzati bérlakásban laknak!

Felszólítjuk a parlamenti pártokat és különösen képviselőiket, hogy a szavazók által rájuk ruházott felelősséget felvállalva támogassák és juttassák érvényre ezt a javaslatot!

Ezúton hívjuk a társadalom civil szervezeteit, a szakszervezeteket , hogy együtt indítsuk útjára ezt a kezdeményezést! Együtt döntsünk arról, hogy szükség esetén javaslatunkat népszavazás kezdeményezésével, aláírásgyűjtéssel támogassuk meg!

Budapest, 2012.03.

Civil Akcióegység (CAE)
Munkát Kenyeret Mozgalom