Magyar Szolidaritás Mozgalom: Ketyeg Orbánék órája

r

/ #1336 Ez így nem megy...

2012-01-29 22:57

Minden tiszteletem a szervezőké, fáradozásáért. De ebből nyilvánvaóan nem lesz semmi.
1. TÜntetésekkel Mo-on nem lehet elérni semmit. Nálunk olyan fickók vannak hatalomban (89-től), akiket nem érdekel a nép véleménye.
2. A mozgalom lenézi az igazán szegényeket (munkanélkülieket, hajléktalanokat, a napszámos feketemunkásokat). Tkp. csak az előjogok védelméről szól.
3. Sohasem hittem a tőkés társadalomban. De egy igazságos tulajdonviszonyokkal működtetett kapitalizmussal (állami tulajdonú vállalatok legalább a közműveknél, a családi vállalkozások és szövetkezetek mindenre kiterjedő támogatása, kibuc-szerű rendszer a versenyszférából kitaszítottak méltóságának megőrzésére) ki tudtam volna egyezni. De nálunk a 90-es években kisemmizték a lakosságot és indiai tulajdonviszonyokat (maharadzsák és dálitok) alakítottak ki.
Egy ilyen hatalommal, ami a birtoklást többre tartja az emberi méltóságnál, de még honfitársai életénél is, lopókból és lopni vágyó bumburnyákokból áll. Intrikából és seggnyalásból fejleszti magát. Megveti a szegényeket. Ezekkel értelmes párbeszédet folytatni elképzelhetetlennek tartok. MSZP, Bajnai & Goldman Sachs, Csótány, FIcsúr DEmagógok, meg a többi: egyik kutya, a másik eb. Aki mazochisztikus beállítottságú, az megpróbálhatja. Aki nincs porondon, attól kaphat szép ígéreteket. Esetleg kaphat egy frutit. Idő és energia pocsékolás.
Nem látom értelmét és nem tudok lelkesedni érte. Bocs.