A Schmitt Pál doktori címét illető plágiumgyanú kivizsgálásáért


Vendég

/ #522 Re:

2012-01-23 15:55

#509: -

- A disszertaciokat akkoriban meg tobbnyire irogeppel irtak, mert a tudomanyegyetemek nem voltak eleresztve anyagilag, hiaba irta valaki, hogy voltak mar akkor az orszagban boven PC-k is.  Az irogepeken pedig termeszetesen voltak magyar ekezetek is. A sokszorositas pedig vagy szinten gepelessel/indigoval tortent, vagy - jobban eleresztett aspiransok eseten - nyomdaban (levilagitas, stb.) A matrix nyomtatok gyengesege valoban nehezseg volt, de kezelheto. MOB-elnoki szinten pedig biztosan.

- A kisdoktori is tudomanyos fokozat volt, es tudomanyos alktoas is, lasd az 1985-ig evi felsooktatasrol szolo torveny, aminek a vonatkozo reszei egeszen 1993-ig hatalyban voltak. Gyengebbek kedveert: pont egy evvel tovabb, mint (dr) Schmitt vedese. Ebbol kovetkezoen arra is a tudomanyos muvek szabalyait kellett (volna) alkalmazni.

- Nem tudom, honnan veszed, hogy a ketezernel is tobb alairo kozott csak "idiota torteneszek" lennenek. Annal is inkabb meglepo ez a kovetkeztetes, mert fel vannak tuntetve a szakmak a nevek mellett. :) Innentol pedig fel lehet tenni a kerdest, hogy kinek is van keves esze... :D