A Schmitt Pál doktori címét illető plágiumgyanú kivizsgálásáért


Vendég

/ #91

2012-01-16 22:20

Hihetelen, hogy miközben politikai hecckampányt folytattok, VALAMENNYIEN tudjátok, hogy olyan nincs, hogy önálló tudományos munka. Valaki mindig segít, valaki mindig akár társszerző is lehetne. valamennyien tudjátok, hogy a külföldi társszerzőtől soha nem kérnek tud. eredméynről való lemondási nyilatkozatot. valemennyien tudjátok, hogy ugyan azon tuid. eredméynről a legtermészetesebb módon készülhet egy hazai és egy külföldi dolgozat is. Azt is tudjátok, hogy számos esetben - pont szakmai okok miatt - ma is történik olyan, hogy külföldön adják be a dolgozatot, ott védik meg és itthon csak honosítják. Valamennyien tudjátok, hogy számos esetben közösen dolgoznak egy témán egy csoportban és mindig annak a számára mondanak le a többiek az eredményeikről, akinek sürgetővé válik a fokozat megszerzése. Azt is tudjátok, hogy nagyon sokszor a sokat segítő, sok kutatási pénzt szerző, sok ötletet, témát adó főnökök részére közösen összedobják a kollégák a dolgozatot - mert MEGÉRDEMLI. Otthonos a témában, tudja miről van szó, rengeteg embert segített, rengeteg ötletet adott, képes megvédeni a dolgozatot - csak éppen a sok másokért végzett munka miatt nem volt annyi ideje, hogy formába is öntse mindazt, aminek létrejöttéhez nagyban hozzájárult - sokszor olyanról van szó, ami létre se jöhetett volna nélküle.

Ilyennek érzem Schmitt esetét is - álnokság, igazságtalanság, politikai hecc, a tudományos élet szokásrendszerenék megtagadása mindaz, amit most itt a hőbörgők tesznek.

Esetleg gyűjtsetek aláírást azért is, hogy az összes akadémikus jogosultságát vizsgálják felül! Évekkel ezelőtt készült olyan kimutatás, miszerint sokuknál még a kandidátusihoz szükséges publikáció mennyiség és hivatkozási szám sem áll rendelkezésre.

No és mi van olyan esetekben, amikor a társszerzői listára felkerülnek a vezetők, a nagy emberek is, csak azért, hogy a nevük alatt megjelenhessen az amúgy sekélyes cikk?

Azt követelem, hogy ha Schmitt esetében felülvizsgálat történik, akkor VALAMENNYI egyetemek által adományozható címet vizsgáljanak felül, mert ezek szerint az eljárások során hiányosságok voltak.

Ha ez nem tetszik, akkor pedig tessék elmenni a búsba és hallgatni, ne pedig alázni és gyalázni az egyetemi vagy az akadémiai minősítéseket!!!