A Schmitt Pál doktori címét illető plágiumgyanú kivizsgálásáért


Vendég

/ #59 Re: Re: Re: Re:

2012-01-16 20:56

#55: - Re: Re: Re: szimbolikusan ő legitimálja a tudomány és felsőoktatás (és annyi minden más) intézményesített létezését.

a politikai ízlés egy fura dolog.

Még sokféle szar, elfogadhatatlan rendszer jöhet el az életünkben, és professzorok akkor is lesznek. Akiket a -nemszeretem- elnök fog kinevezni. Nincs mit tenni, kibírjuk, és majd ők is kibírják. Egy formalitás, mint anno a vörös nyakkendő volt. Nyilván senki nem hiszi azt,  hogy egy prof legitimációjához hozzátenne (vagy elvenne) bármit is az, hogy egy közt. elnökkel kezet kell fognia a kinevezéshez. A tudományos eredmények, iskolateremtés, ilyesmi, na _az_ legitimálja.

Tök jó lenne, ha a politika takarodna pl. az egyetemekről, de erre kevés az esély.

Az, hogy SP-lal hogyan számol el a  Fidesz a saját támogatói, meg értelmisége felé, na az az ő bajuk. Felém sehogy, nem vagyok célközönség.

(Más kérdés, hogyha "Fideszes" értelmiségi volnék, akkor alighanem követelném a lemondását, de nem tudom, mert kurvára nem véletlen, hogy nem vagyok az.)

 

De nem kötözködöm, csak nagyon úgy érzem, hogy az, hogy lemond-e (mint a mocskos politika pitlák játéka) sokkal kevésbé fontos dolog, mint az, hogy a kialakult helyzetet az Egyetem korrekt módon, és hatékonyan kezeli-e. Na ezért örültem nagyon ennek a petíciónak, ami a lényeggel foglalkozik.