Magyar Szolidaritás Mozgalom: Ketyeg Orbánék órája

zz

/ #458 http://belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/117041/1/belfold/Hatranyos_helyzetu_gyermekeket_latott_vendegul_H

2011-12-14 18:52

Hátrányos helyzetű gyermekeket látott vendégül Harrach Péter

A kazincbarcikai Don Bosco Szakiskola és Szakközépiskola harminc hátrányos helyzetű, főként roma diákját látta vendégül a közelgő karácsonyi ünnepek alkalmából a Parlamentben Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője szerdán.
2011.12.14 17:25MTI
nyomtatás
beszélj róla
+-betűméret
hirdetés

A politikus kiemelte: részben az oktatásügyön, részben a foglalkoztatáson keresztül lehet megoldani a roma családok problémáit. Azt tapasztalom, hogy akinek nincs szakmája, vagy kevésbé keresett szakmával rendelkezik, nagyon nehezen tud elhelyezkedni - fogalmazott, hozzátéve: felnőtteknél átmenetileg megoldás a közmunkaprogram, de a diákoknál egyértelműen a tanulás a kivezető út.

Úgy látta, hogy aki akar tanulni, annak van lehetősége. Az iskolának sok esetben pótolnia kell a környezetből fakadó hiányosságokat is, az állam dolga pedig munkahelyteremtés - mutatott rá. Az egyik diák azon kérdésére, hogy miért csökkentették a tankötelezettség korhatárát, azt mondta, hogy aki nem akar tanulni, azt nem szabad arra kényszeríteni, hogy ott üljön az iskolában, annak meg kell adni a lehetőséget, hogy elmehessen dolgozni.

A diákok kíváncsiak voltak még arra, hogy miért szigorítottak a dohányzás feltételein, és szó volt még a parlamenti munkáról is. A program keretében a tanulók sétát tettek a Parlamentben, majd a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője ajándékcsomagot adott át a rászoruló gyermekeknek.

Jótékonysági akciót szervezett a párt ifjúsági szervezete, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) is, amely csatlakozott a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) Nyilas Misi Karácsonya című programjához. Stágel Bence, az IKSZ elnöke az MTI-nek szerdán elmondta: a Debrecenben koordinált akció célja az volt, hogy minden egyes Kárpát-medencei gyermek ajándékkal ünnepelhesse a karácsonyt. Ennek érdekében a kereszténydemokrata fiatalok közel 100 cipősdobozt töltöttek meg játékokkal, meleg ruhával, írószerekkel és édességekkel.