Petíció Dörner György színi igazgatói kinevezése mellett!

Dzsin-H

/ #396 Álláspontom!

2011-11-05 02:15

Nem voltam sohasem az Új Szinházban, nem ismerem Mártát, de Dörnert sem, Csurkáról meg eléggé ambivalens véleményem van. DE ...
Mélységesen felháborit ennek a nemzetárulásra bármikor kapható libsi bandának a rikácsolása minden ellen amiben a magyar, vagy haza szerepel. Ezen persze nem lehet csodálkozni, mert náluk a hazaszeretet ismeretlen fogalom, mint ahogy az is, hogy egy nemzet kulturális örökségéhez, hagyományaihoz hűek legyenek, ha másért nem is, hát lojalitásból, mert befogadta őket.
Mélységesen felháborit az az arcátlanság amivel mindenféle dehonesztálónak szánt jelzőkkel (mint fasiszta, náci, stb.) akarnak lejáratni mindenkit, aki nem az ő szekerüket tolja. Csak a történelmi hűség kedvéért jegyzem meg, hogy ezek a kultúra bajnokok a jelzők által hivatkozott eszme tartalmával sincsenek tisztában, mert akkor nem alkalmaznák.
Mélységesen felháborit az az arrogancia amivel magukat és véleményüket a magyar emberek fölé akarják helyezni, lesöpörve mindent ami magyar, s elhallgatva - főként az ifjúság elöl - mindent ami a nemzeti értékeinkre emlékeztet. Mert nemcsak Shakespeare írt jó drámákat, hanem Csokonaitól kezdve Móricon keresztül Sűtőig sokan (ebből a sorból Spirót kihagynám), akiket a mai magyarok alig, vagy egyáltalán nem ismernek.
Mélységesen fel vagyok háborodva azon, hogy ezek az idegen lelkűek akarják meghatározni nemzeti kulturánk ápolását. Ezért foglaljuk vissza szinházainkat, és legyen minden 10 szinházból 9 Új Magyar Szinház!