Petíció Dörner György színi igazgatói kinevezése mellett!


Vendég

/ #345

2011-11-04 11:38

Miután a Nemzeti Színház élére - az előírásokkal ellentétben- PÁLYÁZATI KIÍRÁS NÉLKÜL NEVEZTÉK KI ALFÖLDI RÓBERTET, abszurdum, hogy Dörner György kinevezése ellen ekkora cirkuszt csapnak bizonyos körök. Kettős mércének hívják, amit "művelnek" a Dörner ellen kirohanók.
Még fel sem vette a munkát, máris zeng egész Európa a liberális (ál)értelmiség, és egyéb "körök" ajvékolásától. Mitől félnek ennyire? Talán attól, hogy míg a Nemzetiben a legnagyobb magyar írónagyságaink alkotásaiból "karikatúrát" csinálnak az általuk dédelgetett rendezők, addig a Dörner-vezette színházban esetleg olyan előadások születnek, ahová az ember nyugodt szívvel elengedi majd a gyermekeit is?
Azok az emberek, akik Dörner ellen ágálnak, pontosan tudják, mekkora ereje van a nemzeti összetartozás érzésének.A markáns különbség, hogy ők abszolút kirekesztők, a mellékelt ábra szerint is jól láthatóan nem tűrik, hogy "kívülállók" teret és hangot kérjenek azon a területen, ahol időtlen-idők óta egyeduralkodók.
Bizonyára attól tartanak, hogy az Új Színházban a jól bevált- és általuk dirigált- liberális szenny helyett nemzetünk nagy íróinak művei végre az őket megillető formában és fényben fognak ismét tündökölni.
Egyébként mennél jobban "köpködnek" valakit, annál biztosabb lehet az ember abban, hogy igaz magyar embert támadnak.
Ezért is támogatom Dörner György kinevezését.
Köszönet érte Tarlós Istvánnak. Ideje volt végre kiállni az igazságért!