Kiállunk az üzletek vasárnapi zárvatartása mellett!

fish777

/ #451 Re:

2016-04-13 12:50

#17: -  

 "régen is zárva voltak az üzletek vasárnap és mindenki kibírta"? 
Régen nem volt mobiltelefon, nem volt mikrohullámú sütű, sőt a TV-ben sem volt adás hétfőn, meg amúgy is csak 2 csatorna volt. 
Régen régen volt, de el kéne fogadni, hogy régen nem régen van,ma már más világ van. Felgyorsult világunkban az ember reggeltől estig dolgozik, nem biztos, hogy hétköznap el tud menni bevásárolni. Ott a szombat, de akkor vásárol minden (...) és lépni nem lehet a boltban, arról nem is beszélve, hogy ha nem szombat délelőtt megy az ember, akkor fújhatja a friss árut, a nagy áruházak többsége szombat du/este úgy ki van fosztva, mintha világvée közeledne. 
" a kiskereskedőknek is lehetősége nyílt a forgalom növekedésre, amikor a nagyobb üzletek nem voltak nyitva."
A kiskereskedő nem ember? Neki nincs családja? Neki nem kell a héten egy szabadnap? Sajnos a statisztikák azt mutatták, hogy az év eleje óta nagyon sok kiskereskedő szintén bezárt vasárnap, annyira nem volt forgalma, így az az érv, hogy "Esélyeik növekedtek a korábbiakhoz képest" nem állja meg a helyét. 
Azzal egyet értek, hogy a "családok hétvégi programjának sem az üzletek látogatása a legjobb választás".
De megmondom őszintén, az ilyen család meg is érdemli, hogy "a kirándulások és egyéb hasznos programok helyett" plázába menjen vasárnap... Sajnos vannak és lesznek is ilyenek, de véleményem szerint az értelmesebbje nem megy minden vasárnap shoppingolni, hanem talál magának értelmesebb elfoglaltságot is. Ha meg épp úgy hozza az élet, hogy vasárnap kell egy liter tej reggelire, mert megromlott/kiömlött/nem lett elég amit szombaton/péntken vett, hát lehessen már lemenni a sarki InterTescoABC LidlAldiba venni, s ha már ott van az ember, lehet, hogy vesz egy zacskó ropit is a délutáni filmnézéshez... 
Részemről nem írom alá, úgyse lesz belőle semmi. :(