Gyermekeink jogaiért


Vendég

/ #15

2016-03-31 21:22

1.) Nem elfogadható hogy kizárják a kerekasztalból az SNI-s gyerekek szüleit. Csak olyanok képviselhetik ezeket a gyerekeket akik közelről, első kézből ismerik a problémáikat.
2.) Szegregáltan tanul. De a tapasztalatom szerint sok gyerek kiesik az integrált nevelésből, nem tudni pontosan miért, sok iskola alapító okiratában benne van az integrált nevelés annak ellenére hogy sorra esnek ki tőlük az integrált gyerekek.
3)
-Hogyan zajlott nálatok az intézmény kijelölése?
Nekünk kellett keresni, minden intézménynél kilincselni.

-Hány kilométert kell utaznotok az intézményhez naponta?
Mivel szerencsénkre Budapestenlakunk, itt találtunk iskolát, "csak" 6 kilóméterre.

-Fellebeztél már a bizottság döntése ellen?
Nem

-Elegendő iskola van a közeledben a gyermeked elhelyezésére?
A legközelebbi is kilóméterekre van, a kerületben nincs, de nem ritka az ami kb 45 percnyi autóútra van.

-MILYEN TAPASZTALATOD VAN AZ ISKOLÁK FOGADÓKÉPESSÉGÉVEL, ÉS HOZZÁLLÁSÁVAL KAPCSOLATBAN? HA VALAMI GONDOD AKADT, KIHEZ TUDTÁL FORDULNI?
Roppant változatos a kép. Hely SEHOL SINCS. Ahol van ott kiderül hogy nincs elég pedagógus (tehát végülis ott sincs hely). Az iskolák gyakran válogatnak hogy a legkönnyebb eseteket vállalják csak el. Ha be sem kerülünk egy iskolába nincs hova fordulni. Ha mégis, a hozzáállás is nagyon eltérő. Vannak akik csak szabadulni akarnak a gyerektől vannak akik lelkiismeretesek. Vannak olyan gyerekek akik végül magántanulók lesznek... ez az egész rendszer kudarca.

4) Ezt a pénzt egyáltalán nem látjuk.

5) Nem ismerem a külföldi példákat.A pedagógusok tudnának erről beszélni. Az elterjedt módszereket viszont tényleg egyre szélesebb körben alkalmazzák.

6) -7) nincs tapasztalatom

8) Társadalmi elfogadás.
Nem a NAT-ról szólt a kérdés, nem értékelhető a válasz. A gyerekorvosnál vannak pld autizmusról szóló plakátok, de ezek inkább a tünetekre koncentrálnak nem arra hogy meglássák az embert a tünetek mögött. A mádiában kimutathatatlanul ritkán jelennek meg fogyatékosok.
Ennek ellenére az elfogadottságuk szerintem jobb mint 1-2 évtizede, de ez inkább a nyugat-európai és az amerikai mádia hatása.

9) Támogatás.
Ennyi pénz éhenhalni elég. Amikor a TB-t befizettük, akkor nem azt mondták hogy az út szélén leszünk hagyva.

10-12 nincs tapasztalat