Gyermekeink jogaiért


Vendég

/ #13

2016-03-13 18:02

1, Nem értek vele egyet, hogy a nagycsaládosok képviseljenek minket, mivel nekik teljesen más a céljuk és bár bármilyen családban élhet SNI gyermek, kevés az átfedés a témák közt. Erre sokkal alkalmasabb lenne,mondjuk az ÉFOÉSZ, vagy más hasonló szervezet.
2, 3, 4, 5, Bár a bölcsődében és az óvodában, még rendben mentek a dolgok, az én gyermekem végig szenvedte az iskolába járást, konkrétan azért, mert organikus sérültként, szociálisan hátrányos helyzetű, tanulás- és magatartás zavaros gyerekekkel járt egy osztályba, akik bántották és megalázták. Sajnos némelyik "pedagógus" is. Ez az áldatlan állapot, nála testi tünetekben, betegségben tört a felszínre. Szakmát pedig nem tudott kitanulni, mert az OKJ-s vizsga szintjétől alig könnyített tananyagból kellett volna felkészülnie. Gyakorlatilag a számára nincs megfelelő oktatási intézmény, az integrált képzés, legalábbis vidéken, nem működik. Jelenleg egy alapítványi napközibe jár, (az ellátásért fizetnem kell) nála általában súlyosabb sérültekkel együtt. Itt sincs igazán a helyén, ennél sokkal többre lenne képes, ha lenne hol és ha hagynák kibontakozni. Az alapítvány sajnos egyre kevesebb támogatást kap.
7, Fejlesztéseket kapott időnként, kisebb korban a speciális bölcsődében, később én hordtam a városban fejlesztő pedagógushoz. A szegregált iskolában is volt egyéni fejlesztés és torna.
8, Jelenleg gyermekem Tapasztalati szakértőként működik közre Érzékenyítő projektben. Én azt tapasztalom, hogy bár az iskolák viszonylag nyitottak a témára, a konferenciákon és a rendezvényeken, jobbára "magunk között vagyunk" az érintettek és családjaik szűk körében. A társadalom, egyelőre bezár a sérültek előtt. A médiában is keveset hallani erről.
9, Az ápolási díj nagyon kevés, nem, nem tudok eljárni dolgozni mellette 4 órában se, mivel gyermekem nem közlekedik egyedül, én kísérem mindenhova és csak 5 órát maradhat távol otthonról.
10, Ilyen munkahelyek csak "mutatóban" vannak. Gyermekem önkéntes munkát végez, figyelem felkeltésként, természetesen nem kap érte fizetést.
11, Otthon lakik, egyelőre nem látok esélyt arra, hogy lakóotthonba bejusson. A megyében kevés megfelelő van.
12, Szerintem nem kapunk elegendő segítséget a CSOK-ban sem. A mi munkánkat egyelőre nem becsülik meg.