Gyermekeink jogaiért


Vendég

/ #8

2016-03-10 10:15

A kérdésekre a válaszom:1/ nem értek egyet azzal, hogy a Nagycsaládosok Országos képviselete képviselje az SNI.-s gyermekek érdekeit. Szükséges a szakmai képviselet. Azon kívül, az SNI kategóriába nem csak autisták, hanem ADHD.-s SPD.-s valamint egyéb pervazív mentális problémával rendelkező családok, gyerekek is beletartoznak. Az ADHD.s gyerekek képviseletére javaslom, az ADHD. Magyarország munkatársait.
2./ Az egyik unokám ADHD.-s, a másik ADD.-s. Addig, ameddig a problémák megoldására nincs szakember képzés (az orvostól az óvónőig, védőnőig stn.) a gyermekek nevelése-oktatása, a családok megsegítése nem megoldott!
3./ Még egyszer, az SNI kategória roppant tág fogalom, és nem csak az autisták tartoznak ide. A szülők a felelősek elsősorban a gyermekük tanulásáért, életre neveléséért, ezt a jogukat a legmesszebbmenőkig biztosítani kell, a gyakorlatban is! Sem Dunaújvárosban- ott élnek az unokáim,- sem Székesfehérváron nincsenek megfelelő intézmények!
És még egyszer: tekintve, hogy nincs szakember képzés, nincs megfelelő szakember sem. Javaslom: azon szülők, szakemberek foglalkoztatását, akik megszerezték saját költségen a szakmai képesítést illetve munkájukkal, programjukkal hiánypótló megoldást tudnak az oktató-nevelési feladatok megoldásában! Javaslom még: mind az autisták, mind az ADHD,-k az SPD.-k SNI. kategóriába kerülők erkölcsi-anyagi megsegítését(vitaminok beszerzése, külön órák, egyéb megsegítő foglalkozások fizetése, látogatása!)
Tisztelettel: Márkusné Fehér Mária