Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt


Vendég

/ #3792 hazug embert hamarabb utolérik, mint....

2011-10-08 14:41

Kudarcba fulladt látogatás Szaúd-Arábiában
2011. október 08. szombat, 04:51 | Lázár György |


Az internet, a telefon, a televízió korában nem illik félretájékoztatni a magyar publikumot olyan mértékben, mint ahogy azt a mostani magyar hivatalos média teszi.

Míg az MTI azt jelentette hogy a kormányfő „rendkívül sikeres” tárgyalásokat folytatott a közel-keleti országban, meg hogy „szép jövő előtt áll a szaúdi-magyar pénzügyi együttműködés”, addig a szaúdi hírekből az derül ki, hogy Orbán Viktor látogatása nem váltotta be a magyar reményeket.

Először is Szaúd-Arábia abszolút monarchia, a királyi testvérek és féltestvérek átláthatatlan serege igazgatja a birodalmat. Az uralkodó Abdullah 87 éves és súlyosan beteg, tárgyalások folytatására alkalmatlan. A kijelölt trónörökös, Sultan bin Abdul-Aziz 83 éves, szintén súlyosan beteg.

Orbán Viktor tárgyalópartnere Naif bin Abdulaziz volt aki „második” miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter és 74 éves. Fiatal politikusnak számít a kiöregedett szaúdi királyi családban. A magyar küldöttség fogadásakor kellemes tartózkodást kívánt a delegációnak, és kiemelte hogy a „körülmények ellenére” biztonságban vannak a királyságban.

Ugyanis a magyar média „elfelejtett” tudósítani arról, hogy Orbán látogatásakor lázadás tört ki a királyság siiták lakta, olajban gazdag keleti tartományában. Qatif városában és környékén fegyveres összecsapásokra került sor, a szaúdi biztonsági erők tagjai gépfegyveres harcot vívtak a molotovkoktélokkal felfegyverkezett lázadókkal. A királyság szerint „külföldi provokátorok” szítják a lázadást, itt Iránra céloznak.

Sok nyugati elemző szerint a szaúdi rezsim napjai meg vannak számlálva, az anakronisztikus despota hatalma gyengül, a kormány a siita kisebbséget próbálja bűnbakká varázsolni.

A szaúdi kormány figyelmét most nem a Magyarországgal építendő „szép jövő” foglalja el, sokkal inkább saját túléléséért küzd. Ugyanúgy mint az Orbán-kormány.

(Lázár György)

Galamusról hoztam .:D:D