Tiltakozás a kutyák kitiltása ellen a kőbányai parkokból!


Vendég

/ #20

2016-01-18 18:12

Milyen demokrácia az, ahol az emberek nem tudnak arra sétálni amerre akarnak, ha kutyájuk van ? Összeszedik a kutyapiszkot és kontroll alatt tudják tartani a kutyájukat, senkit nem veszélyeztetnek ! Vannak elsőrendű kőbányai állampolgárok és vannak kutyás állampolgárok ?

Miért nem csinálnak parkot a kutyásoknak ? Van már bringásoknak, futóknak ... de itt tényleg nagyobb területű parknak kéne lennie.

A bekerített kutyafuttatók nem alkalmasak kutya "sétáltatásra" - kicsi a területük: 2-3 kutyánál többet nem lehet egyszerre bevinni, mert nem minden kutya jön ki békésen egymással kis területen. A gazdik csak állnak esetleg ülnek, mert most körözzön a kerítésen belül ? ez vicces. Az Önkormányzat büszkén posztolja, hogy "Kőbánya Budapest legsportosabb kerülete", viszont aki kutyával naponta hosszabb sétákat tett, az most szoruljon be a kutyafuttatóba !

A legtöbb kijelölt hely nem alkalmas a kutya mozgatására pl. a talaja miatt (vagy murvás, tele éles kövekkel, vagy már kikopott a gyep és mivel kis területű, nem tud a fű regenerálódni - nagyon porolódik). Még egy nyamvadt bokor vagy árnyékot adó fa sincs, nyáron a 35-38 C-ban gutaütést kap nem csak a kutya, hanem a gazdája is. Az már csak álom, hogy vizcsapot  is lehetne biztosítani.

Úgy tudom, hogy a fejlett demokráciákban (pl. a new yorki Cental park vagy a londoni Hyde park területéről nincsenek kitiltva az emberek csak mert kutyájuk van) nem az ártatlan embereket bűntetik, hanem csak azokat, akik nem tartják be az értelmes és a közösség érdekeit szabályozó rendeleteket.  Sajnos ez a rendelet nem tartozik az utóbbi kategóriába.