Hozzák vissza a Csontváry képeket Pécsre!

Épp Pécs vendége

/ #20

2015-11-23 13:57

Pontosan ugyanez ment a dombóvári szoborcsoport ügyében. Bukarest az ország összes, egyébként a fővárostól teljesen idegen dolgát összeharácsolja, szerintem azért, hogy a kormány tudjon mit prezentálni, esetleg azzal a pózzal, hogy ezt évszázadokra visszamenőleg akár, "ők hozták létre"...

"A főváros az ország", és az agglomeráció határain túl már csak a barbárok vad törzsei dúlnak - ezt üzeni egyébként ez a hozzáállás: a kormány megfoszt minket a kultúra külső jegyeitől, hogy aztán megbélyegezhessen...aljas manőver.

Szociális alapú kirekesztés a szociális vívmányokból való kifosztás után, a kultúra fogalmából való kirekesztés a kulturális javaktól való megfosztás után - mindkettő az ún. "nemzet" (értsd:"elit") fogalomból való kirekesztés módszertanához tartozik.

A kirekesztés természetes jelenség egy jobboldali párttól, a jobboldalnak lényege a kirekesztés - a jelen helyzet egyetlen poénja igazából, hogy egy egyoldalú bukaresti tőkeakkumuláció egy olyan párttól ered, amely tizenhárom éve tavasszal a Bukarest-vidék ellentétet is meglovagolta szavazatgyűjtés céljából, azzal remélve rokonszenvet kelteni, hogy ők "a vidéki srácok"... A "vidéki srácok" azonban, úgy látszik, túl sok miépes szavazót olvasztottak be magukba, és túl sok tömsemjénfüstöt nyeltek, szélsőjobbra tolódva ők most a pestissrácok.

Ennek a petíciónak a szó ezen értelmében antifasiszta értelme van: ha orbán bukik, vona és horthy eszmeisége is. Ha orbán ebben nyer, az vona és horthy győzelme is. A tét tehát egyértelmű: Kultúra VAGY fasizmus.