Lehessen IC-n is kisállattal (pl.kutya, macska) utazni!

Dezyre

/ #18 Re: vélemény

2015-11-10 09:03

#4: Anabella - vélemény 

 A petícióban ezért fogalmaztak úgy, hogy különkocsi az állattal utazónak és az olyanoknak akik nem allergiásak vagy félősek. Igaz erről már kérdezték a MÁV-ot, és az volt a válasz, hogy nincs igény rá a jegyeladások statisztikái alapján. Nos én rendszeresen utazom személyvonaton kutyával kisebb távokra, vinném messzebb is a kutyát de személyvonattal 3-4 órákba telne így inkább nem viszem vagy nem vonattal viszem, mert nem bírja ezeket a hosszú utakat.
A kutya-kutya, kutya-macska, kutya-bármi találkozás valóban okozhat problémát, de ezért kell a szájfogó, szájkosár. Nem csak a harapást, hanem a hangadást is megakadályozza és így a kutya megnyugszik, ezután már levehető róla.
Őszintén az ember a ruházatával nem hord fel semmit a legtisztább vonatra sem? Még lábtörlőt sem láttam az IC-n, és havazás esetén sem nagyon kapargatják le a havat az utazók a lábbelikről. Míg én felszálás előtt mindig áttörlöm a kutyám, hogy ne vizesen feküdjön a padlón, ami mellesleg rettenetesen koszos az előző mondatban említettek miatt.
Egy 2-3 órás utazás esetén egy felnőtt kutyának sem pisilnie, sem zabálnia, sem nyalakodnia nem kell, csak egy hely kell ahol nyugodtan feküdhet.
A kutyajegy sem túl olcsó, úgyhogy mi kutyások is elvárhatjuk, hogy ne a gyerek által összemorzsázott, mások által összeköpködött padlón kelljen utaztatni négylábú társainkat egy személyvonaton több órán keresztül, ha van gyorsabb lehetőség is.
A kutya utál kertesházban élni, pont azért mert valóban futni szeret, szimatolni. A kertesház neki olyan mint a börtön, ha nem viszik napi szinten sétálni, felfedezni. Az ilyen kutya pedig nemhogy imád utazni, hanem nem is tudja magát nyugalomba helyezni, csak majd a visszaúton.