Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

egy ember

/ #2681

2011-09-20 10:27

2670 sz. író Vendég! és Mindenki, aki félti az emberi jogokat!
A NÉGY pontba foglalt gondolatával maximálisan egyetértek. A beírása végén megfogalmazottakkal már én sem tudok azonosulni, de ez beállítottság kérdése. Az is lehet, hogy Önnek van igaza... hiszen, van egy mondás: "Amilyen az adjonisten...."
Úgy gondolom, ha Gyurcsány Ferenc valamilyen gazdasági bűncselekményt követett volna el, /pl. a sokak által emlegetett lopást/ már régen "leültették" volna. Másfél évig próbálkoztak ezzel-azzal, - mivel ez volt az egyik nagy ígéret -, de eredménytelenül. Ha ilyen jellegű cselekmény beigazolódott volna, biztos vagyok abban, hogy senki nem emelte volna fel a szavát az egykori miniszterelnök védelmében! Ezt el kellene hinniük a most kormányon lévők híveinek is.
Viszont! A kudarc láttán megtörténtek a nagy VÁLTOZTATÁSOK! A teljesség igénye nélkül: Szervezeti átalakítások, törvénymódosítások, személycserék; szinte személyre szabva! Előkészítették a terepet az újabb támadásra. Már csak a "vádpont" kidolgozása volt hátra. Hosszas huzavona után sikerült egyet találni: hivatali visszaélés.
De mondja meg valaki! Megállja a helyét ez a gyanúsítás? A történetet aki akarta, megismerhette. Nevezetesen. A beruházókkal és a szakemberekkel, jogászokkal való tárgyalás során a - az érintettek javaslatának meghallgatása után - megkérdezi a miniszterelnök, hogy van-e jogszabályi lehetőség a javaslat kivitelezésére. Az "igen" válasz után a beruházás mielőbbi megvalósításához támogatását adta. /2.500 új munkahelyet, új létesítményeket, turizmus fellendülését.... stb.stb. eredményezhette volna/ Olyan dolgok, melyekre szükség lenne az országban.
Amennyiben a mai Magyarországon ennyi elegendő ahhoz, hogy valakit perbe fogjanak, akkor ki merem jelenteni: minden szintű vezetőt,/brigádvezetőtől a vállalati igazgatóig/ kis-közepes- és nagyvállalkozót perbe lehetne fogni, aki - egyáltalán - alkalmas a vezetésre, mivel innovativ, kreatív! Ez a vezetői réteg felét érintené!
És a másik fele? Az feddhetetlen? Nem! Hiszen a legtöbbjük még azt a kérdést sem teszi fel, hogy van-e jogszabályi lehetőség a tervek kivitelezésére. Ő anélkül is meglépi...!

Ezért vagyok meggyőződve arról, hogy a Gyurcsány F. elleni eljárás koncepciós per kezdete lehet. Ezért nem tartom tisztességes dolognak, hogy a mentelmi jogát felfüggesztették. Hogy ő maga is kérte? Szerintem, ő is azt gondolta, hogy a képviselő urak és hölgyek ezerrel tiltakoznak, hozzászólnak és felhívják a figyelmet a "vádpont" nevetséges voltára. Nem tették meg!
A mi kötelességünk pedig - pártállástól függetlenül -, hogy véleményünknek hangot adjunk, az igaztalanul megvádolt ember és a demokrácia védelme érdekében.