Közalkalmazotti bértábla


Vendég

/ #363

2015-04-11 06:18

Képzeljünk el egy napot az óvodában, az iskolában akár a fő sulin és bármilyen intézetben technikai dolgozok nélkül!
A termeket nem takarítják , ugyan abban a teremben kell másnap is órát tartani amelyben előző nap tanítottak. Abban a csoportszobában lenni ahol előző nap 25 kis gyerekkel foglakozást tartottak , ott étkeztek és aludtak . Nem lennének dajka nénik akik, wc-re kísérik a kisóvodást , aki ott van minden foglalkozáskor ,kitakarít , reggeliztet ,kimegy az udvarra felügyelni az óvó nénikkel a kis óvodásokat , nem sietne tízórai készíteni .Közben siet megteríteni , ebédet osztani,ebéd után 20-25 gyereknek megágyazni ,és utána ennyi gyerek ugyan elmosogatni. Ha két tányéros az ebéd kb.100 tányért , 50pohárat , mosogatnak el . És vannak olyan napok, amikor mosni is kell és vasalni . NEM LEBECSÜLENDŐ MUNKÁJUK ! ÚGYE? És még a nagytakarítást vakáció után a dajka nénik és a technikai dolgozok, végzik, hogy az ovisok , iskolások , tanulok, tiszta termekben kezdhessék az új tanévet .
Nem lennének karbantartók!! A rossz csapot nem lenne ki kicserélje mosdóban wc-ben, az éppen berúgott ajtót kijavítani, az éppen kiégett égőt kicserélni a megrongált padot széket megjavítani. Néha a tantermeket kifesteni, mert festőkre nincs pénz .Stb.
Szemét tömkelege tornyosulna az intézményekben mert nem lenne a ki össze söpörne az udvarokat , utcát és nem tenne kis senki a kukákat . De van még nagyon sok feladat amit nem soroltam .Mert a karbantartók nem csak karbantartók , ha nem takarítók , termek rendezők is festők is és minden amit ellehet képzelni .
Ezeknek a dolgozóknak is van végzetségük, igaz nem főiskola DE : van szakmájuk ! több éves szakmunkás iskolát végeztek , van, aki tovább képezte magát ! rendelkeznek érettségivel . Szakirányú végzetséggel rendelkeznek, és van olyan technikai dolgozó, aki sokkal több végzetsége rendelkezik .
Úgy látszik, ez mind nem számít , hisz a fizetésük tükrözi, mennyire van megbecsülve munkájuk . És ha korrekt módon gondolkoznánk NÉLKÜLÜK NEM MÜKÖDNE EGY NAP SEM , SEMMILYEN INTÉZMÉNY !