A Váci Madách Imre Gimnázium tantestületének állásfoglalása

anonymand

/ #218 Re: Felhívás az iskolai vezetés részére

2015-03-12 17:04

#98: Jövő Generációja Egyesület - Felhívás az iskolai vezetés részére 

 Kedves Felebarátaim!

Ajánlom Egres Béla, Lovászi Fruzsina, Jövő Generációja Egyesület-Elnökség, Csongrádi Eszter és Vámos Edina, valamint a többiek becses figyelmébe.

Az iskolai vezetés részére írt leveletek mély megdöbbenést váltott ki belőlem. Túl azon, hogy tárgyi tévedésnek tartom, miszerint az ünnepségsorozatnak semmilyen politikai színezete ne lenne. Sajnos van, mert ilyen időket élünk. Ám, hogy más véleménnyel vagytok a dologról, az nem baj. Vélemény, hangot adtok neki, "oszt jónapot!" 

Hanem a többi, az kiverte a biztosítékot. Mert mit is állítotok? Hogy az iskola vezetői gyaláznák a nemzeti ünnepet, rossz példát mutatnak? Ugyan miért? Miért gyalázás és rossz példa, ha "otthon" meghitt légkörben kívánnak ünnepelni és nem díszletként "jelen lenni" állami rendezvényen? Valószínű, hogy más mércével mérünk, más a fogalom jelentése.

"A szerencsés sors úgy hozta, hogy immáron ötödik éve Orbán Viktor az ország miniszterelnöke"... - írjátok, mert nincs politikai színezet. Nékem ez nem igazán jön össze. Sebaj!

"Határozottan tiltakozunk az iskolai vezetés gyerekekre gyakorolt politikai befolyásoltsága ellen, mellyel lényegében hazaárulást követnek el." - már megint nem tudom, hogy a "hazaárulás" fogalmát hogyan is sikerült kiterjeszteni egy állami, politikai töltettel bíró rendezvénytől történő távolmaradással.

"Kezdeményezzük az iskolai vezetőség és a 18. életévet betöltött hallgatók nevelő célú behívását a Polgári Védelem egységeibe"... - én meg javaslom a gyógyszereitek rendszeres szedését, mert lám hova vezet, ha ez lemarad.

..."egyúttal jelezzük, hogy minden erőnkkel azon leszünk, hogy az iskola diákjai ne nyerjenek felvételt egy felsőoktatási intézménybe sem amennyiben szót fogadnak a tantestület utasításának és távol maradnak a Budapestre meghirdetett ünnepségsorozattól." - egy szót fogadó vétlent büntetni az nálatok az értékrend része, vagy egyéni képviselői indítvány? Milyen alapon kívántok beleszólni egy autonóm felsőoktatási intézmény dolgába?

Miért nem olvassátok inkább a Bibliát? Mondjuk a megbocsájtás erényéről. Például Jézusról. " „Atyám! bocsásd meg nékik; mert nem tudják mit cselekesznek" (Lk 23:34)" Vagy: "6,12 És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek"

Szeretném javasolni, hogy nézzetek tükörbe, szégyelljétek el magatokat.

Ja!

És kérjetek bocsánatot...