A Váci Madách Imre Gimnázium tantestületének állásfoglalása


Vendég

/ #173 Vlmny

2015-03-12 14:25

A Váci Madách Imre Gimnázium tantestületének állásfoglalása

Tárgy: A 2015. március 15-i budapesti megemlékezésen való részvétel elutasítása

Cím: Domokos Márta tanügy-igazgatási referens, KLIK Ceglédi Tankerülete

Tisztelt Domokos Márta!

Tudomásunkra jutott, hogy a 2015. március 15-én az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartandó egész napos megemlékezésre Fodor Gábor megyeközponti tankerületi igazgató megbízásából Ön 10 fő diákot és 1 fő pedagógust hívott meg iskolánkból. A meghívást tisztelettel köszönjük, de sajnálattal kell közölnünk, hogy diákjaink az eseményen szervezett formában nem vesznek részt.

 

1.) ??????? - MIÉRT SAJNÁLATTAL KÖZLIK????? HOGYAN KELLENE RÉSZT VENNI? SZERVEZETLENÜL? EGY KÖZPONTI ÜNNEPSÉGET MEG KELL SZERVEZNI.

TUDOMÁSUKRA JUTOTT, HOGY MEG AKARJÁK HÍVNI ÖNÖKET? MEG IS KAPTÁK A MEGHÍVÓT ÉS KÖTELEZŐEN ODARENDELTÉK A PEDAGÓGUST ÉS A DIÁKOKAT, VAGY MÉG CSAK A TUDOMÁSUKRA JUTOTT, HOGY MAJD, ESETLEG?

 

Tantestületünk pedagógusai nem támogatják és nem is szervezik meg a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét, elfogadhatatlannak tartják, hogy ezt a diákok számára bárki is kötelezővé tegye, és az adatvédelmi törvényekkel ellentétesnek vélik annak kérését, hogy az esetleges résztvevők, vagyis a diákok adatait továbbküldjék a szervezőknek.

 

2.) ???????? - KÖTELEZŐVÉ TETTÉK???????

 

3.) ??????? MIÉRT POLITKAI SZÍNZETŰ A MEGHÍVÁS? HA NEM EZ A KORMÁNY LENNE, AKKOR IS POLITIKAI SZÍNEZETŰ LENNE?

 

4.) ???????? MIÉRT NEM KÉRDEZTÉK MEG, HOGY MI CÉLBÓL KELLENE AZ ADATOKAT MEGADNI? EGY NÉVSOR LEADÁSA MÁR ADATVÉDELMI TÖRVÉNYEKBE ÜTKÖZIK? LEHET, HOGY CSAK AJÁNDÉKOT AKARTAK ADNI A DIÁKOKNAK, VAGY MEGVENDÉGELNI ŐKET.

 

Tájékoztatjuk továbbá, hogy gimnáziumunk, mint ahogy mindig, ebben az évben is megemlékezik nemzeti ünnepünkről, és sok diákunk részt vesz a lakóhelyén tartandó ünnepi rendezvényeken.

 

5.) ?????????? LAKÓHELY SZERINTI RENDEZVÉNYEN VALÓ RÉSZVÉTELNEK NEM LESZ POLITIKAI SZÍNEZETE?

 

MIÉRT OLYAN NAGY BAJ, HA MEGHÍVNAK DIÁKOKAT EGY RENDEZVÉNYRE????? MÁRCIUS 15-E A SZABADSÁGHARC, A FIATALSÁG, A TAVASZ ÜNNEPE.

SZOCIÁLIS OTTHONBÓL, SZEGÉNY IDŐS EMBEREKET KELLETT VOLNA MEGHÍVNI?

 

Megértését köszönjük.

 

5.) MEGÉRTÉSÉT KÖSZÖNJÜK?????????????? EBBEN A LEVÉLBEN EGY ÉRTELMES INDOKLÁS, MONDAT NEM VOLT, MERT HA ÉRTELMESEN MEGINDOKOLJA, AKKOR ELFOGADOM.

 

SAJNÁLJUK, MEGÉRTÉSÉT KÉRJÜK........ HÁT KEDVES PEDAGÓGUSOK NÁLAM NEM VIZSGÁZTATOK JELESRE, CSAK MEGÍRTATOK EGY "DOLGOZATOT".

 

Tisztelettel:

A Váci Madách Imre Gimnázium tantestülete

2015. március 10.

 

6.) NEM A MÁRCIUS 15-I ÜNEPSÉG ÉS GYEREKEK MÖGÉ BÚJVA KELLENE HŐSKÉNT, KIVONT KARDDAL, ÉSZÉRVEK NÉLKÜL "BÁTORNAK" LENNI. AZ ÉSZÉRVEKET ELFOGADNÁM, DE EZ AZ IROMÁNY NAGYON GYENGE.