A végzettségek kölcsönös elismerésére szólították fel a V4-et
Vendég |
/ #212014-10-21 08:44Személyesen érintett vagyok/voltam az orvosi diplomám EU-n belüli honosítása révén. Egy több évig tartó ausztriai (bécsi) honosítási eljárást folytattam, melynek során újra le kellett tennem számos, Magyarországon már sikeresen letett vizsgát (nagy szigorlatkat). Aki tudja, hogy mit jelent idegen nyelven egy akadémiai témából bemagolni a telefonkönyvet, az tudja milyen nehéz az. A végén végül is az egyetem "jóvoltából", bürokratikus módszerek alkalmásával lehetetlenné tették a befejezést, ezzel akkor 2004-ben elvágták ottani orvosi továbbképzésem lehetöségét, nem lehettem szakorvos. Ahogy hallottam, az óta változott ott is a rendszer. Németországban, ahol élek, pót-vizsgák nélkül, egy közepes díj befizetésével elismerték a diplomámat. Sajnálatos módon más szakterületeken, ahogy tapasztaltam nem mennek ilyen könnyen a honosítások. Tapasztalatból tudom azonban, hogy egy olyan országban, aminek a nyelvét bár anyanyelvi szinten beszélem,a szaknyelvi kommunikáció igen csak nehézkes lehet még így is. Lehet, hogy ez orvosi szaknyelven kívül más területen nem így van, de kétlem hogy szaknyelvi tudás nélkül bárki labdába rúghat egy idegen országban csak azért mert honosították a diplomáját (kivéve a nonverbálisan kommunikáló szakmákat pl. zenei vagy képzömüvészeti területeket). Minden esetre támogatom a szabad munkaerö áramlást elösegítö kezdeményezést. Mindenkinek legyen joga megtalálni a boldogulását ott, ahol a leginkább megtudja valósítani az elképzeléseit. Ha az egyéni felelösség tudat a boldogulásra, a szakmai elörehaladásra, szellemi fejlödésre erösebb, mint bármilyen felsöbb rendelkezés, akkor minden képpen utat talál magának az önmegvalósításhoz. Tehetnek a politikusok bármit, elismerhetik a diplomát, azzal még nem adtak munkát, nem teremtenek könyebben elérhetö lehetöségeket az egyéni boldogulásra. De legalább egy útakadállyal kevesebb. Dr. Csikós János, Frankfurt |
|
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
Tiltakozzunk a HUN-REN - egykori MTA - Kutatóhálózat egységének megőrzéséért!
Védd meg a margitszigeti mókusokat! Egy aláírással támogasd, hogy közterületen csak pórázon lehessen bevinni a kutyusokat!
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Duchenne-gyermekek életminőségéért – Kérjük a Duvyzat támogatását!
4753 Létrehozva: 2025-06-09
Igazságot Sebestyén József nemzettársunknak!
2631 Létrehozva: 2025-07-11
Vác város közbiztonságának sürgős javítása!
1758 Létrehozva: 2025-07-10
Hétköznaponként nyissák meg a rakpartot és a Lánchidat a budapesti közlekedés normalizálása érdekében!
1601 Létrehozva: 2025-06-30
PamKutya koncert
2469 Létrehozva: 2025-06-09
Tiltakozzunk a HUN-REN - egykori MTA - Kutatóhálózat egységének megőrzéséért!
1108 Létrehozva: 2025-06-19
‘Kuss’nál kuss!
968 Létrehozva: 2025-07-01
Petíció a sátoraljaújhelyi szülészeti és nőgyógyászati sürgősségi ellátás megmentéséért
824 Létrehozva: 2025-07-03
A kassai magyar oktatás jövője
698 Létrehozva: 2025-07-04
Vegán Kinder tojást szeretnének a tejfehérje allergiások!
456 Létrehozva: 2025-06-17
Óvjuk meg a dunakeszi reptér jelenlegi állapotát!
405 Létrehozva: 2025-07-08
SP Koncert
370 Létrehozva: 2025-06-24
OG Fluor koncert
4250 Létrehozva: 2025-05-14
Fogjunk össze az igazságos békéért!
316 Létrehozva: 2025-06-19
NEM, A KÉMIAI SZÚNYOGÍRTÁSRA
281 Létrehozva: 2025-07-10
"A gluténmentes is legyen megfizethető!"
3445 Létrehozva: 2025-06-06
Kiállás Farkas Tibor barátunk mellett!
261 Létrehozva: 2025-06-30
#kilmafegyever #klimaterror #emberiség elleni büntett! Mondjunk együtt nemet erre a rendkívül eszelős és kockázatos beavatkozásra!
298 Létrehozva: 2025-04-30
A debreceni fizetős parkolási övezetek bővítésének azonnali felülvizsgálatáért
181 Létrehozva: 2025-06-13
Mentsük meg a kisváci Dunapartot!
159 Létrehozva: 2025-06-19