A végzettségek kölcsönös elismerésére szólították fel a V4-et


Vendég

/ #17

2014-10-12 06:00

Mindent megértek, csak azt nem, hogy mióta tegeződünk pl. az aláírásnál, amikor megkérdezi "valaki", hogy az aláírásom (ő úgy kérdezi, hogy az aláírásod) nyilvános-e.
Utána rögtön itt bal oldalt "Köszönjük hogy aláírtad...Kérlek, ismertesd meg...."Szeretnéd, hogy ...." De nemcsak ez a probléma, hanem a rengeteg - igen gyakran rosszkor és rosszul használt - angol kifejezés alkalmazása.
Kérem tisztelettel: felnőtt emberek vagyunk, nem ismerjük egymást, nem ismerjük egymás életkorát, végzettségét stb.., akkor miért kell lépten-nyomon tegeződni? Jómagam angol nyelvterületen élek, ahol - mint ismeretes - az angol nyelv nem tesz különbséget a tegezés és magázás között. De a mi csodálatos magyar nyelvünk igenis tesz különbséget. Sőt!
De nem folytatom, hanem szégyenkezem azok miatt, akik ezzel is az amerikaiknak kívánnak egyoldalúan nyalizni (hogy szépen fejezzem ki magam). Fölösleges ennyire megalázkodni. Ők nem is ismernek minket, fogalmuk sincs arról, hol vagy Magyarország és a mi csodálatos nyelvünkről meg egyáltalán nem tudnak semmit. Ezek után senki sem fogja megérni, hogy majd néhány évtized múlva az amerikaiak a magyar nyelvet keverik az angollal és úgy akarnának nálunk bevágódni, hogy magázódva beszélnék az angolt.
Tisztelettel: Mary Darley (Perth, Ny-Ausztrália)