MONDJ NEM-ET A BUDAVÁRI LABIRINTUS BEZÁRÁSÁRA!


Vendég

/ #54

2011-08-10 18:03

Csak a miheztartás végett: amikor a Tesco Cora és társai több milliós bírságot kapnak, mert 1 hete lejárt túrót árulnak, vagy amikor több helyen is egérürüléket találnak náluk akkor őket miért nem zárják be? Ételt árulnak, magatartásukkal veszélyeztetik az egészségünket.

Akkor most itt, egy barlang esetében, ha találnak is penészgombát (amiről megjegyezném, hogy sok ember lakásában is fellelhető) miért kell bezáratni? Bírság kiszabása? Rendben. De bezárni? Biztonsági okokra hivatkoznak.. mikor volt a legutóbbi baleset a barlangban? Feltételezem az üzemeltető is végeztet időközönként ellenőrzéseket, nem feltétlenül hatósági utasításra. Ezekkel mi a helyzet? Szerintem a biztonsági rendszerek legalább éves szintű felülvizsgálata amúgy is kötelező. És ha az állam vissza akarta venni a barlangot, akkor miért nem bíróság által tették?

Vagy talán a bíróság nem lett volna képes rá, mivel nincs jogalapja? Sok itt a kérdés, de amennyiben a hatóságok részéről nem történt eddig elmarasztalás, bírság és hasonló szankciók, úgy tényleg kimondható, hogy jogsértő volt a szervezetek magatartása. Probléma az, hogy a bíróságok iszonyat lassúak. És addig is pörögni fog az idő. De ha be is kellett zárni, azt nem tilthatják meg, hogy az üzemeltető emberei beléphessenek. Elvégre a bíróság nem semmisítette meg a bérleti szerződést.

Amennyiben viszont ténylegesen a világ 7. barlangcsodái között tartják számon, elismerem eddigi munkájukat. Kívánom, hogy mihamarabb korrektül rendeződjön a helyzet. Remélem a jog minden betűjét fel tudják használni, hogy megakadályozzák a jogtalan kisajátítást.