Tiltakozás a kormányzati történelemhamisítás ellen


Vendég

/ #209 Re:

2014-02-03 11:14

Megtiltották a kereszt viselését a norvég műsorvezetőnek

http://endtimeinfo.com/wp-content/uploads/2013/11/crossNRK-370x208.jpg...

Úgy tűnik, a norvég állami televízió hírbemondói mostantól nem viselhetnek keresztet adás közben.

Az NRK csatorna öltözködési kódexe, amely nem ajánlja „vallásos vagy politikai jelentést közvetítő” ékszerek viselését, azután került a figyelem középpontjába, hogy néhány néző panaszt tett Siv Kristin Saellmann, a csatorna egyik népszerű műsorvezetője ellen, mert egy fekete kövekkel kirakott arany keresztet viselt a nyakában.

A nézői reakció eredményeként Anders Sarheim, a csatorna területi szerkesztője felkérte a műsorvezetőt, hogy többet ne viselje az ékszert.

Siv Kristin Saellmann egy helyi lapnak adott interjúban a következőket mondta:

„Nem tetszik, hogy bárki betelefonálhat és közölheti a főnökömmel, hogy mit viselhetek és mit nem.”

Mrs. Saellmann keresztény, de a keresztet, amit a férjétől kapott ajándékba, divatcikk-ként, nem pedig vallási meggyőződésből hordja.

„Nem a provokáció volt a célom. Keresztény vagyok, de az ékszert azért hordtam, mert tetszik, eszembe sem jutott, hogy bárki így reagálhat rá.”

A műsorvezető elmondta, hogy bár főnöke nem közölte vele, hogy pontosan kik tettek panaszt, úgy érzi, nem muzulmánok, hanem humanista csoportok tagjai lehettek.

Anders Sarheim egyértelműen fogalmazott a Vart Land nevű lapnak a csatorna öltözködési szabályzatát illetően, azonban az intézkedést nagyon sokan túlzónak találták és elítélték a többségében keresztény Norvégiában. Sven Egil Omdal, ismert norvég médiaszemélység szerint ismét „ágyúval lőttek verébre”, amikor megtiltották a kereszt viselését.

2006-ban a brit BBC-nél történt hasonlóan ellentmondásos eset, amikor a csatorna vezetői megtiltották Fiona Bruce műsorvezetőnek a kereszt viselését a hírek adása alatt. Később a döntést megváltoztatták és a műsorvezető ismét hordhatta a szimbólumot.

Az esettel a Kossuth rádió is foglalkozott, az angol nyelvű hírekkel ellentétben azonban a muzulmán-keresztény ellentétre helyezve a hangsúlyt:

„Muzulmán vallási vezetők azonban az esetek többségében az ilyen hírekre úgy reagálnak: szamárság – ezt Surján László néppárti EP-képviselő mondta a Kossuth Rádiónak.

“Ők soha nem lépnek fel a keresztény jelképek viselése ellen, és nem szeretik, ha belekeverik őket ezekbe a számukra érthetetlen vitákba. A muzulmánok komolyan veszik saját jelképeiket, és elfogadják, ha mások is így vannak ezzel” – hangsúlyozta.

A politikus szerint alapvető emberi jogot sért a norvég televízió vezetése, amikor a “hitvallásként viselt keresztet leparancsolja” a műsorvezetőről. “Ettől válik semlegessé egy televízió?” – tette fel a kérdést Surján László.”




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...