Ne legyen kutyaholokauszt Zemplénben!

ark

/ #31

2014-01-20 12:26

Sajnos Sok településen csinálja ezt a sintér..ráadásul altatás helyett agyonütik megmérgezik vagy halálra éheztetik a kutyákat..és a hivatalosan erre szánt összeget elfelezik a 'hatósági állatorvossal'-aki szintén egy hentesmészáros !Több cikk is van minderről a neten:

http://ocsavaros.blogspot.hu/2013/12/sinter-munka-avagy-jo-uzlet-sinter_17.html


"Az pedig hogy ki, és milyen anyaggal végzi a „felesleggé” vált állatok kivégzését…Nos ellenőrzés hiányában senki nem tudhatja…Mert attól kezdve, hogy az önkormányzat megkötötte a gyepmesterrel a szerződést, úgy tűnik, már a kutyát sem érdekli a kutyák sorsa!
Pedig nem lehet rossz üzlet az ebbefogó tevékenység! Településenként száz-kétszázezer forint összegű díjazást kap a gyepmester a befogott kóbor kutyákért. "

http://kutya.hu/Cikk.aspx?id=7230


"– Sok vitánk volt a doktornővel. Őt csak a pénz érdekelte. Például nem adta ki a kutyákat a gazdáknak, csak ha lejárt a két hét megfigyelési idő. Mindezt azért, mert így napi díjat számíthatott fel a bent tartott kutyák után! Emiatt többen is feljelentették, de úgy látszik, a doktornőnek magasan állt a szerencse csillaga, mert mindent megúszott. A legborzalmasabb dolgokat azonban csak én láttam. A telepen zajló altatások gyakran még ma is kísértenek…A doktornő előzetes kábítás nélkül altat, hiszen ezzel is megspórol egy csomó pénzt. Amíg ott dolgoztam, nekem kellett lefognom a kutyákat. A doktornő pedig döfött az injekciós tűvel. A fecskendőben lévő T61 így a ficánkoló, menekülni akaró kutyákban rossz helyre ment. Tízből négyszer ha talált, de az esetek többségében nem a szívbe, nem a tüdőbe ment, jelentősen megnövelve ezzel a kivégzett kutyák végső haláltusáját… Egyszer megpróbálkozott a legolcsóbb kábító anyaggal. "