Ülj a Duna-parton, a tied is!

Panini néni (DL)

/ #22 "cui prodest?"

2013-09-30 12:26

Köszönöm a hozzászólást, a megerősítést! Mivel megtévesztéssel vádolnak, be kell ismernem, az elmúlt héten – amikor sokan érdeklődtek, hogy hogy áll az „ügy”- elbizonytalanodtam: nem túloztam-e, amikor a Panini megmentéséhez kértem (egy segélykiáltással) segítséget? Láthatóan nem.
Igen, a „minden engedélyt beszereztem” csak a hatóságokra igaz: mint látszik, valaki(k) engedélye kell a működéshez, KÖZterület foglaláshoz (legyen az akár a szomszéd ház előtt), a nyugodt létezéshez. Sajnos a leírtakból még mindig nem tudom, ki az, aki eldönti, kinek milyen feltételekkel adhatja bérbe az üzlethelyiségét az ingatlan tulajdonosa (magántulajdonban van), azt ki bérelheti, és ott mit, hogyan, kivel csinálhat. Kinek az engedélye kell a házból?!
Az internet jó hely az arctalansághoz: mondjuk egy petíciós oldal, amit aláírnak az emberek, pont nem erről ismert. Lipótváros – nem én mondom – egy falu, „mindenki ismer mindenkit”. Az életünk (az itt dolgozóké éppúgy, mint a miénk) nyilvánosan zajlik (pedig nem vagyunk közszereplők): a meg nem határozható „másik oldalon” miért nincs soha egy név, egy arc, egy aláírás, egy tőlünk szenvedő szegény lakó, egy konkrét panasz?
Gondolom, a hozzászólást jegyző lakók közé nem számítanak azok, akik aláírták a petíciót, akik szóban bíztattak, vagy akinek csak korlátozott rálátása van az internetre. Pontosan akkor kinek, mi a baja? Szemtől szembe három év alatt mindig csak „valaki másnak” van gondja, valaki mögül jönnek a támadások. Ha csak a fele igaz annak, amit ide írattak, magam is lelkesen támogatom majd – csak tudjam már egyszer, hogy kit kell a szent ügyben („itt nem lesz kávézó, mert nem lesz kávézó”) támogatnom a mivel is? A bezárásommal? A módszerek nem újak: legyen annyi az újdonság, hogy akkor legyen nyílt az elintézési mód is!
Hogy miért áll az Önkormányzat a ház (azaz?!) mellett? Nem tudom (a folyó ügyeimről előre jobban értesültek itt, mint én ). Ahogy azt sem tudom, hogy más helynél miért a vállalkozás mellett áll az Önkormányzat. (Biztos naiv vagyok, de én el tudok képzelni egy olyan világot, ahol nem valaki mellett, csak az életünket szabályozó törvények mellett áll az önkormányzat...)
Köszönöm a vállalkozók nevében a ház (azaz?) felajánlott Támogatását (kivéve vendéglátó helyek- az Tilos!), ha a három T-nél majd a Tűrt is szóba jöhet, na majdan akkor jövel el helyi Kánaán – addig fordítsuk energiáinkat (pénzünket, kapcsolati tőkénket stb.) a másik ellehetetlenítésére.
Egyetlen kérdésem van csupán: cui prodest? („No és kinek áll ez érdekében?”)

A rosszindulattól, az irigységtől, a sunyiságtól szenvedő
Panini csapat
ui: A „Panini néni” egy vicc volt, nem magyarázom meg, bocsánat, aki nem értette. És bocsánat, hogy a petícióhoz sem kértem engedélyt a háztól (azaz?). DL