Bocsánat kérés Izraeltől.

Ezemire

/ #626 Az Európai Uniós polgárok szerint ma Izrael jelenti a legnagyobb veszélyt a világbékére.

2013-07-24 20:49

„Eurobarométer:Az uniós polgárok többsége elítéli Izraelt. Az Európai Uniós polgárok szerint ma Izrael jelenti a legnagyobb veszélyt a világbékére.
Nagy vihart kavart az az Európai Bizottság megbízásából készített felmérés, amelynek eredménye szerint az EU polgárainak 59 százaléka véli úgy, hogy napjainkban Izrael jelenti a legnagyobb veszélyt a világbéke számára. Leginkább a hollandok, az osztrákok, a luxemburgiak és a németek vélték úgy, hogy Izrael veszélyforrás, a franciák viszont kisebb arányban szavaztak igennel. A felmérés eredményeinek elemzői szerint egyébként a műveltebb és képzettebb emberek nagyobb arányban tekintik Izraelt veszélyforrásnak: azok közül, akik 20 éves koruk után is tanulmányokat folytattak valahol, 66 százaléka húzta alá az igent Izrael neve mellett. A fiatalabb korosztály viszont inkább az Egyesült Államokat tartja veszélyesnek.
A Los Angeles-i központú Simon Wiesenthal Központ alapítója, Marvin Hier rabbi szerint "a felmérés azt bizonyítja, hogy az unió állampolgárai "bevették" az Izrael-ellenes európai médiakampány állításait. A rabbi úgy véli, a "sokkoló eredmény, mely szerint Izrael a legnagyobb veszély a világbékére – méghozzá nagyobb veszély, mint Észak-Korea és Irán –, ellentmond a józan logikának, és olyan rasszista fantazmagória..."
Az igazság miért is rasszizmus? Az igazság miért is antiszemitizmus?

http://www.hetek.hu/fokusz/200311/sokkolo_eredmeny