A Martsa Műterem és Művészkert megmentéséért

A Martsa Műterem és Művészkert megmentéséért / Közlemények / Hol tartunk / Hozzászólások

Vendég

2025-10-08 18:26

Kedves Piroska, nagyon sajnálom, amit készülnek tenni: Arra gondoltam, hogy lehetne egy kis videóklip sorozatot csinálni, a ház és az ott működött képzőművészekről, a te munkásságodról, és ezt a facebookon, tik-tok-on, instán és mindenféle helyeken nyomatni, akár több nyelven is. A fővárosi levéltárból is meg lehet keresni olyan embert,aki esetleg tud részint mesélni, meg értékes iratokat bemutatni (ismerem a kommunikációs vezetőjüket meg néhány levéltárost is), meg persze a tv-ket, az RTL fogékony az ilyenekre. A petíciót magam is aláírtam, de az lenne a jó, ha nem csak interneten, hanem inden egyén helyeken is lehetne köröztetni, piacon, házakban, stb. Ha gondolod, hogy tudunk ebben valamit tenni, én szívesen 'nyüzsgök'. Pongrácz Erzsi 06 70 85 55 516

Vendég

2025-11-04 09:15

Tisztelt Támogatók!

Hivatelosan kérelmeztem a Józsefvárosi Önkormányzatnál, hogy lakás célú ingatlanról "nem lakás célú ingatlanra" változtassák a státuszunkat és a Martsa Műterem és Művészkert válhasson helyi múzeummá. Nagyon bízom abban, hogy a kerület képviselői, akiknek szintén elküldtem, tájékoztató jelleggel a kérést,, támogatnak minket. Onnan a minisztériumba kerülne, és talán meg is menekülhetnénk a kilakoltatástól. Reméljük a legjobbakat!
További aláírások nyomatékosíthatják a kérésünket!
Köszönettel
Martsa Piroska

Vendég

2025-11-27 21:15

Hol tartunk most?
Tisztelt Aláírók! Még nem adtam fel a küzdelmet, bár nagyon sok oldalról ér minket támadás: pl. a szomszédban építkezni akaró úgy gondolja, a két hatalmas fánk útban lesz neki, és ránk szabadította a "felmérőket", akik majd eldöntik, életképes-e a japán akác és a fehéreper fa, ami nyaranta árnyékot ad a háznak. Nem kérdéses, hogy kivágandónak fogják őket ítélni, ha az érdekük úgy kívánja. A Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora levélben fordult Józsefváros polgármesteréhez a védelmünk érdekében, de hiába. Az elmúlt napok esőzése következtében csodálatosan ázunk, napi 20 liter vizet öntök ki a csöpögő mennyezet alól. Egyelőre nem túl jók a kilátások....az az érzésem, szándékosan le akarják amortozálni a helyet. Vajon érkezik-e segítség? Bízzunk benne....

Fizetett hirdetés

A(z) Peticiok.com ezt a petíciót 3000 ember számára fogja hirdetni.

Tudjon meg többet...