Makay Sándort Bilbó magyar hangjának A hobbit filmekben!


Vendég

#1

2013-07-20 18:25

A Gyűrűk Ura című film megérdemli hogy az eredeti hangokkal élvezhessük...
Ha haláleset nem történik, akkor ne kelljen átértékelnünk magunkban az eddígi élményhez képest a folytatásokat.
Csörögi István

#2 Re: Makay Sándort Bilbó magyar hangjának...

2013-07-28 23:14

#1: -

Makay Sanyi bácsi munkáját nagyra becsültem a Gyűrűk Ura szinkronizálása során, ezért én is szerettem volna, ha a Hobbit filmekben ő lehetett volna az öreg Bilbo magyar hangja. El is kezdtem vele a felvételeket, de hosszas, mindkettőnk számára szenvedelmes munka után arra a véleményre jutottam, hogy sem Sanyi bácsi értékes művészi munkáinak emlékét, sem az új produkciót nem szeretném beárnyékolni egy hallhatóan és érezhetően fáradt és dekoncentrált előadás közzétételével. Miután a forgalmazó is így látta helyesnek, az öreg Bilbo szerepét Fodor Tamással vettük fel újra, s bízom benne, hogy a nézők számára is szerethető módon alkotta újra a figurát. Sanyi bácsit telefonon értesítettem a döntésről, amit szomorú belátással fogadott el. Neki is nehéz lehet megélnie, hogy a súlyosbodó betegségek lassacskán nem csak az önálló mozgás, de a tiszta beszéd és a játék lehetőségét is elveszik tőle. Bárcsak játszhatna, rajzolhatna, ezermesterkedhetne, dolgozhatna és szinkronizálhatna úgy, mint régen!

Szeretettel és tisztelettel

Csörögi István

bné

#3

2013-07-29 09:32

:( Milyen kár, hogy az emberek megöregednek. De ami csodálatos, hogy a gyerekeim minden egyes alkalommal felkiálltanak, ha Sanyibácsi hangját hallják. Gyönyörű, és megismételhetetlenül kellemes. Így emlékszünk rá.
Toto

#4 Re: Re: Makay Sándort Bilbó magyar hangjának...

2014-10-13 10:53

#2: Csörögi István - Re: Makay Sándort Bilbó magyar hangjának... 

 Sajnálom az esetet, de nekem mindig az jut eszembe, hogy Szersén Gyula hangja nagyon hasonlít Makay Sándoréra. Lehet a közönség nagy részének fel sem tűnt volna a csere... szerintem Fodor Tamás nagyon erősen elüt a megszokott hangtól és stílustól.