Felszólalás a pedagógusok diszkriminációja ellen

Mi, a petíció aláírói, tiltakozunk a pedagógusokat ért súlyos diszkrimináció ellen. Érthetetlen számunkra, hogy a magyar kormány az európai uniós támogatások megérkezéséig nem akarja kifizetni a pedagógusok számára még a kormány által is jogosnak és szükségesnek ítélt béremelést sem, és mindössze a bérkiegészítéseknek az inflációt sem elérő emelését akarja bevezetni januártól. Ez messze kevesebb, mint ami ahhoz lenne szükséges, hogy a szakképzett pedagógusok számának és az oktatás minőségének csökkenését megállítsa és diszkriminatív a pedagógusokra nézve, miután semmilyen más ágazatban a béremelésnek nem feltétele az európai uniós támogatások megérkezése.

A pedagógusoknak nincs olyan cselekvési lehetőségük, ami elősegíti az európai uniós pénzek mielőbbi folyósítását. Az EU által megszabott törvényi feltételek teljesítése és az európai uniós támogatások lehívása a kormány és a parlament feladata. Szintén a kormány és a parlament feladata olyan költségvetési törvény kidolgozása, amely prioritást biztosít a közfeladatok ellátásának, így az oktatás finanszírozásának is.

Szégyenletesnek tartjuk, hogy a pedagógusok béremelésének folyamatos halogatása közben a parlamenti képviselők 2022-ben saját maguk, valamint a miniszterelnök és a kormánytagok számára is jelentős fizetésemelést szavaztak meg. Javasoljuk, hogy a kormány - felelősségét átérezve a kialakult helyzetért - alkalmazzon kifizetési sapkát a miniszterelnök és a kormánytagok, valamint a parlamenti képviselők mindennemű javadalmazására a 2022. januári állapotot alapul véve. A kifizetési sapka mindaddig maradjon érvényben amíg nem történik megegyezés a pedagógus érdekképviseletek és a kormány között a béremelés mértékéről és a kormány ezt be nem építi a költségvetési törvénybe.

Felszólítjuk továbbá a kormányt, hogy az oktatás ügyét kezelje kiemelten fontos nemzetstratégiai kérdésként és hozzon létre önálló, szakmai alapon szerveződő oktatási minisztériumot!

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Balogh Judit petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGYFizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...