Fekvőrendőr-Nap utca

Kedves mosonmagyaróvári lakosok, Nap utcai lakosok!

Gyakori panasz, hogy az autósok jelentős része hajlamos kicsit gyorsabban haladni, mint amennyire az engedélyezett. A gyors autó veszélyes, hangos, tehát megzavarja az utca nyugalmát és biztonságát. A gyermekeik épségéért aggódó szülők ilyenkor a család védelmében fekvőrendőrért kiáltanak. A név azonban csalóka, mert nem a rendőrség dönt a telepítésről, és a Magyar Közút sem épített még ilyet. A területileg illetékes önkormányzat jogosult a telepítésre.

Ez mind teljesen rendben van! Ha szükség van rá, legyen, de ne olyan, mint amilyen lett... Ha valaki dolgozik rajta, dolgozzon rendesen. Nem járdaszegélyt kértek a lakosok!

Általános szabály, hogy a fekvőrendőr nem lassíthatja jobban a közlekedést, mint az érvényben lévő sebességkorlátozás. Azaz, ha például 30 km/óra a megengedett legnagyobb sebesség, akkor a fekvőrendőr nem kényszerítheti az autóst ennél kisebb sebességre. Ha pedig új fekvőrendőr kerül kihelyezésre, akkor hat hónapig a forgalmi rend megváltozására figyelmeztető táblát kell kihelyezni. Ha a táblát nem helyezték ki, és emiatt nem készülhetett fel az autós a fékezésre, akkor az önkormányzat felelős lehet a kárért. Ráadásul a fekvőrendőr meglétére figyelmeztető táblát sem 3cm-rel elé kell helyezni. 

A mosonmagyaróvári Nap utcában, tapasztalatok, vélemények alapján a fekvőrendőr nem tesz eleget a “szabályoknak”, mindennapos probléma a környéken lakóknak az ezen való áthaladás. 

Legyen fekvőrendőr: ~40db aláírás (megvalósult)

Változtassák meg/ távolítsák el a fekvőrendőrt: ~400db aláírás. (nem foglalkoztak vele)

Itt az ideje, hogy nyíltabb, biztosabb petíció aláírásába kezdjünk. 

Ha egyetértessz azzal, hogy a fekvőrendőrt építsék át szakszerűen, akkor ne habozz. Számít az aláírásod!!! 

Oszd meg velünk tapasztalatod, károd a fekvőrendőrrel kapcsolatban. Ne felejts el képeket sem csatolni!

E-mail: fekvorendornaputca@indamail.hu


Fekvőrendőr közösség    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Fekvőrendőr közösség, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook