Fazekas Csabát kérjük a Kölcsey élére!

Kedves Mindenki!

[Mindazok, akik személyesen ismerik Fazekas Csabát, és azok is, akik (még) nem.]

Talán már olvastátok a híreket napjaink igazgatóválasztásaival kapcsolatban.

Amennyiben esetleg még nem, itt és itt betekintést nyerhettek a petíciónk létrejöttének okát képező furcsaságokba, illetve komolyabb érdeklődés esetén részletekbe menő információkat is olvashattok.  Egy másik petíció a közoktatás egészével kapcsolatban itt érhető el.

...

Sokunk legnagyobb megdöbbenésére a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatói pozíciójának betöltése, az erre beadott pályázatok elbírálása is a magyar aktuálpolitikai helyzetre rímel: Fazekas Csabát egyelőre annak ellenére sem nevezték ki az intézmény vezetésére, hogy ő 67-ből 66 szavazatot kapott az iskola dolgozóitól.

A másik pályázat benyújtója, Bazsáné Dr. Szabó Marianne 67-ből nulla szavazatot kapott, sőt, mint olvashattuk, pályázatát teljes egészében "schmittelte" egy balatonszentgyörgyi iskolaigazgató tavalyi beadványát felhasználva - ám ahelyett, hogy ezzel el is dőlt volna a Kölcsey vezetésére kiírt pályázat, a minisztérium nem nevezte ki Fazekas Csabát, a pályázatot eredménytelennek nyilvánították, és hamarosan ismét kiírják.

...

Az igazgatóválasztásokat hasonló érdekes történések övezik szerte az országban, e petíció szerzője pedig épp azon gondolkodik, sírjon-e vagy nevessen, és hogy valóban megdöbbent-e, vagy már épp csak a szemöldöke emelkedett meg egy kicsit.

Kérjük, aki tiltakozását szeretné kifejezni a mindenféle politikai mutyizás ellen, és/vagy személyesen is érintve érzi magát valamiért Fazekas Csaba kinevezésének sikere ügyében, írja alá ezt a petíciót!

Ne csak szűk körben beszélgessünk minderről elhűlve, ne csak a fejünket csóváljuk, adjunk hangot EGYÜTT véleményünknek, maradandó formában! Tégy meg Te is mindent annak érdekében, hogy egy jobb helyen élhessünk!

Az aláírással engedélyezem Kőrösi Kunigunda, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.