Tegyék lehetővé a családoknak a hatékony védekezést a vírus ellen: Ne tegyék kötelezővé a jelenléti oktatást!

Nagyon tiszteljük a pedagógusokat, emellett úgy gondoljuk, hogy a szülők védelme legalább ugyanolyan fontos a járványhelyzet idején!

A brit vírusmutáns bizonyítottan gyermekek között is terjed és a fertőzés sokszor az egész családon végigmegy, nem ritkán végzetes hatással a szülők életére, egészségére.

Vannak családok, akik továbbra is biztosítani tudják a távoktatás technikai feltételeit és segíteni tudnak gyermeküknek a tananyag elsajátításában. Sokuknál a fő fertőzésveszélyt az iskola jelentené, mert a munkahelyükön a gyermeküknél gondosabban tudják betartani a higéniai szabályokat, vagy eleve otthonról dolgoznak. Kérjük, őket ne kötelezzék, hogy április 19-étől iskolába kelljen küldeniük a gyermekeiket a saját egészségük veszélyeztetésével!

KÉRJÜK, TEREMTSÉK MEG A JOGSZABÁLYI LEHETŐSÉGET ARRA, HOGY AZOK A CSALÁDOK, AKIK MEG TUDJÁK OLDANI GYERMEKÜK TANÍTÁSÁT A JELENLÉTI OKTATÁS IGÉNYBEVÉTELE NÉLKÜL, SZANKCIÓ NÉLKÜL TARTHASSÁK OTTHON GYERMEKEIKET A JÁRVÁNYHELYZET IDEJÉN!

Természetesen a családok erről előzetesen az iskola vezetésével egyeztetnek.

A kormányrendelet szerint a boltok, szolgáltatók és vendéglátóipari egységek kinyithatnának április 19-től. Értelmetlennek tartjuk ezekkel egy kalap alá venni a közoktatást, hiszen a fenti szolgáltatások igénybevétele ÖNKÉNTES, a közoktatás pedig KÖTELEZŐ. Családbarát kormányként kérjük, bízzanak a családok, szülők ítélőképességében és adjanak esélyt szabadon dönteni a saját gyermekeik tanítása és a saját egészségük védelme érdekében!

Tisztelettel: egy nagycsaládos szülő

S. Balázs, magánszemély    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással engedélyezem S. Balázs, magánszemély, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.