Egypárti rendszerben egypárti parlamentet

Mi, alulírott magyar állampolgárok – konkrét pártpreferenciától függetlenül, azt kérjük az ellenzéki pártoktól és képviselőiktől, hogy megszerzett mandátumaikat adják vissza és ne üljenek be a Parlamentbe. A vasárnapi választások eredményének fényében egyértelmű ugyanis, hogy a jelenlegi ellenzéki pártok (számos és különböző okokból) az Országgyűlésben való részvétele kizárólag a Fidesz legitimációjára alkalmas, annak az illúziónak a fenntartása, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere jogállami, demokratikus keretek között leváltható. Látszatellenzéki munkára egyfelől semmi szükség, másrészt a jelen politikai helyzetben káros és veszélyes, a politikai energiákat más típusú cselekvésre, más stratégiák kidolgozására kell fordítani. Felszólalások, interpellációk: kérjük Önöket, ne áltassák azzal az Önöknek bizalmat szavazott állampolgárokat, hogy ezek érnek bármit is a rendszer megdöntése, a demokrácia és a jogállamiság visszaállítása, az egyenlőtlenségek csökkentése, az oktatás és az egészségügy legalább elégséges szintre való feljavítása, a vidék és a város közötti hatalmas szakadék betemetése, a gyűlölet visszaszorítása ügyében. Eddig nem fogtak össze az állampolgárokkal, mostanra talán Önök is belátták, hogy nincs más lehetőség. És figyeljenek Ránk, választókra. Egypártrendszerben egy párt üljön a Parlamentben, Önök meg álljanak mellénk, ne velük üldögéljenek. Feladatunk van, ezt a feladatot pedig nem a Kossuth tér 1-3-ban kell végezni, hanem az egész országban, sőt a külhoni magyar területeken is. Kérjük, hogy most segítsenek az állampolgárokon. Ha pedig ehhez nem érzik magukat kompetensnek, akkor legalább ne akadályozzák azt, hogy a társadalom önmagán segítsen. Ne legitimálják a Fidesz-KDNP egyeduralmát.

Egypárti rendszerben egypárti parlamentet    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével