Azonnal távozzon Szatmáry Kristóf az MKB-pénztárak igazgatóságából!

A fideszes kereskedelempolitikus eddig titkolta, hogy az MKB két pénztárának igazgatótanácsi elnökeként összesen havi nettó 2,5 millió (!) forint jövedelem jár neki. Nem veheti fel tiszteletdíjként, mégis megtalálták a módját, hogy megkapja: biztosítást kötnek a pénztárak Szatmáry Kristóf javára. Mindezt még évi 3 millió forint költségtérítés is megfejelheti.

A nyugdíjpénztárak, és egészségmegőrzésre az egészségpénztárak azért jöttek létre, hogy tagjaik a saját és családjuk anyagi biztonságára és egészségügyi ellátások kiegészítésére megtakaríthassanak.

A pénztárak az öngondoskodás erősítésére és támogatására valók, nem arra, hogy azok irányítótestületeiben politikusok meggazdagodjanak. A tagok nem urizálásra fizetik megtakarításaikból az egyre növekvő működési költségeket. Különösen vérlázító, hogy egy olyan politikus kap az öngondoskodásra félre tett pénzeinkből kiugró jövedelmet, akinek a pártja, a Fidesz mérte a legnagyobb csapást az öngondoskodásra a magánnyugdíjpénztári vagyon elrablásával.

Felszólítjuk az MKB pénztárakat, hogy azonnal távolítsák el Szatmáry Kristófot tisztségéből és gondoskodjanak arról, hogy a helyébe lépő tiszteletdíj és a Szatmárynál alkalmazott vagy ahhoz hasonló jövedelmi konstrukció nélkül lássa el feladatát!

Felszólítjuk Szatmáry Kristófot, hogy azonnal mondjon le az MKB pénztárak élén betöltött tisztségéből!szat.jpg