Az utolsó Jedi(k) magyar filmcíme

A Star Wars saga rajongók által reményekkel telve várt, decemberben érkező VIII. epizódja az eredeti keresztségben a The Last Jedi címet kapta. A "Jedi" szó angol ragozása (nevezetesen, hogy az egyes és a többes számnak is ugyanaz az alakja) következtében eredetileg nem volt egyértelmű, hogy valójában Jediről vagy Jedikről van-e szó, ami a cím magyar fordításában is megmutatkozott - Az utolsó Jedi-ből így lett Az utolsó Jedik, miután több, hivatalosan bejelentett külföldi címváltozat is a többes számot használta.

Időközben azonban a filmet író és rendező Rian Johnson azt nyilatkozta, hogy Luke Skywalker az utolsó Jedi-lovag, amivel egyértelművé tette, hogy a cím az egyes számra utal. Emiatt, illetve azért, mert az egyszerűbb, letisztultabb, és még sokkal jobban is hangzik, szeretnénk megkérni a film magyarországi forgalmazóját, hogy ameddig, illetve amennyiben lehetséges, változtassa vissza a film magyar címét Az utolsó Jedi-re.

Petíció aláírása


VAGY

Az e-mail címe nem fog megjelenni az oldalunkon. Azonban a petíció írója az összes megadott adatot látni fogja.

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.
Facebook