Állítsák vissza a Hermina úti szakrendelő laboratóriumi mintavételét!

Alulírottak döbbenten értesültünk arról, hogy a Zuglói Önkormányzat megszüntette a Hermina úti laboratóriumi vizsgálatok lehetőségét. Akik eddig ide voltak beutalva, azok 2020 tavaszától kénytelenek az Örs Vezér téren lévő laboratóriumba menni. A 120 ezer fős zuglói lakosság a megmaradt egyetlen laboratóriumot csak nagy zsúfoltság és tűrhetetlenül megnyúló várakozási idő mellett  tudja  igénybe venni. Miközben a Hermina úti szakrendelőnkben egy privát laboratórium- “Synlab” működik, tehát a feltételek továbbra is adottak, de a társadalombiztosítási járulékukat tisztességesen fizető állampolgárok ki lettek szorítva onnan.  
Tiltakozunk azért is, mert a járvány alatti rendkívüli jogrend idején hozták a döntést, ezért minden előzetes társadalmi egyeztetést nélkülözött az előkészítés. Ezért fordulhatott elő, hogy a döntéshozó nem számolt azzal sem, hogy Zugló lakosai közül számtalan idős és beteg embert hoz rendkívül nehéz helyzetbe a Hermina úti laboratórium bezárása. Sok esetben egyenesen lehetetlenné téve ezeknek a nagyon fontos vizsgálatoknak az elvégzését.
A betegség megelőzés szempontjából is különösen fontos szolgáltatás szűkítése rendkívül rossz üzenet!  Különösen azért, mert erre már 2012-ben is történt kísérlet. Az akkori,  életminőséget rontó próbálkozás a lakossági ellenálláson megbukott.
A továbbiakban is harcolni fogunk azért, hogy a rendkívüli jogrend örve alatt se lehessen ilyen durván rombolni az egészségügyi ellátásunk színvonalát.

Követeljük a Hermina úti laboratóriumi vizsgálatok visszaállítását!

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Halasi Katalin láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...