Állatorvosok az Állatvédőkért

Tisztelt Magyar Állatorvosi Kamara és Földművelésügyi Minisztérium!

Magyarországon egyre több non-profit, civil önkéntes szervezet alakul a kóbor, illetve a segítségre szoruló állatok megmentésére. Ezeknek a szervezeteknek a tagjai nem profitért végzik munkájukat, hanem teljesen önkéntes alapon szabadidejükben, munkájuk és családjuk mellett. Állami támogatást nem kapnak, a mentett állatok szükségleteit saját zsebből és adományokból finanszírozzák – csak a lakosság segítségével és összefogásával, akiknek nagy része szintén állatbarát, egyszerű hétköznapi emberek, átlag fizetéssel.  Rajtuk kívül másra nem is tudnak számítani.

Sajnos hazánkban az állattartás és az állatvédelem még mindig tele van hiányosságokkal és az önkéntes szervezetek munkájának eredményeként nem csak állatok ezreit mentik meg, de terjesztik is az állatvédelem, a felelős állattartás fontosságát. Utánajárnak lakossági bejelentéseknek, hatóságok bevonásával felderítenek állatkínzásos eseteket, ellenőrzik és tartják a kapcsolatot azokkal az állattartókkal, akik nem megfelelően tartják vagy bánnak állataikkal. Ők azok, akik kimennek kidobott, sérült  vagy veszélyben lévő állatokhoz bejelentés után, elveszett állatokat keresnek és találat állatokat juttatnak haza, vagy helyeznek biztonságba. Továbbá segítenek azoknak az embereknek helyben, akiknek esetleg csak anyagi okokból nincsen lehetősége megteremteni a megfelelő körülményeket az állatai számára és segítenek nekik állatorvosi ellátást is biztosítani ilyen esetekben, ha kell.

Nem pénzt kérünk, nem állami támogatást. Mindössze együttműködést és egy olyan országos rendeletet, amely stabil, fix és segítené a munkánkat, hogy minél több állatnak nyújthassunk segítséget, legyen az kutya, macska, ló, madár, hörcsög.. akármi ..stb.

Amit kérnénk viszont, hogy az ország bármely állatorvosi rendelője biztosítson 30% kedvezményt az összes olyan non-profit, önkéntes állatvédő szervezetek számára, amelyek be vannak jegyezve, legálisan működnek. Illetve akut és sürgős eseteknél (pl. balesetes, sérült állat ) egy reális fizetési haladékot az ellátás kiegyenlítésére – mivel ilyenkor az adott szervezetnek gyűjtést kell szerveznie a felmerülő költségek kifizetésére.

Közösen, összefogva egy hatékonyabb és működőképesebb állatvédelmi rendszert tudunk kialakítani Magyarországon!

Baranyai Radikális Állatvédő Alapítvány

53093754_369779053874933_3398848319882002432_n2.jpg

Baranyai Radikális Állatvédő Alapítvány    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással engedélyezem Baranyai Radikális Állatvédő Alapítvány, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.