A magáncsőd intézménye bevezetésének követelése

A Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete nyílt levelében tette közzé álláspontját: "Ezúton ismételten felszólítjuk Magyarország Kormányát és az Országgyűlést, hogy soron kívül, tűzze napirendre, a magáncsőd intézményének a bevezetésére irányuló egyeztetéseket, mégpedig ennek alapját az Amerikai Egyesült Államokban működő magáncsőd intézményének a rendszere kell, hogy adja. Tiltakozunk a jelenlegi magáncsőd tervezete ellen amely, felügyelő gyámság alá helyezné az adóst évekig, ez újabb állami apparátus felduzzasztásához vezetne, amely a költségvetés növelését vonná maga után. ..."  Továbbiak: BAÉSZhttp://kaslerarpad.hu/?p=60


A követeléshez a magáncsőd intézménye bevezetésével kapcsolatosan a Devizaadósok Szövetsége is csatlakozik azzal, hogy a magáncsőd intézménye bevezetéséig terjedő időszakban haladék nélkül kerüljenek felfüggesztésre a kilakoltatások. A devizaadósok a fedezetek kényszerértékesítése (árverések) és az azt követő kilakoltatások során teljességgel kitettek a bankok, a végrehajtók és a hatóságok túlkapásainak, potenciális áldozatai a banki és végrehajtói korrupciónak. Továbbiak:www.devizaados.eu
Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

A magáncsőd intézménye bevezetésére többek között azért is van szükség, mert lényegében semmiféle törvénnyel szavatolt adósvédelem nem került beépítésre a jogrendünkbe, ahogy azt a devzizaadósok mára kialakult élethelyzetei is mutatják. Jelenleg csak a vagyonból kifosztás intézményesített.

 

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem László Géza Tilk, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Facebook