A KSH tegye közzé a mediánbéreket szektoronként!

Néhány havonta megérkezik a KSH összefoglalója, hogy ismét nőtt az átlagkereset. "2020. júniusban a bruttó átlagkereset 421 700 forint volt, 15,6%-kal magasabb, mint egy évvel korábban" , írták legutóbb. Ilyenkor rendszerint meglátogatom a KSH oldalát, és néhány percet rászánok, hátha találok medián értékeket is. Minden alkalommal csalódnom kell, és rezignáltan olvashatom a cikkeket miszerint "Másfél millió magyar bérét titkolják" . Hát most betelt a pohár! Egy normális demokráciát a transzparencia jellemez. Követeljük, hogy a KSH az átlagkeresetek mellett publikálja a szektoronkénti medián kereseteket is! Aláírásával támogassa a kezdeményezést, hogy Magyarországon hozzáférhetőek legyenek az emberek számára fontos adatok!

Az aláírással engedélyezem Tóth Benedek, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.