A kishantosi mintagazdaság megmentése

Azt szeretnénk aláírásainkkal megerősíteni és a kormányzati szervek tudtára adni, hogy nem szeretnénk, ha a kishantosi mintagazdaságot megszüntetnék.

Kishantos ügyéről röviden: "A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet döntése alapján a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ 21 éves múltra visszatekintő, nemzetközi hírű Ökológiai Mintagazdasága 2013. november 1-től elveszíti területeit. A német és magyar szakemberek által kormányközi együttműködés keretében megtervezett nemzetközi hírű mintagazdaság földjeit „szétszórják”, és „sóval hintik be” a helyét. A döntést megelőzően több európai ország nagykövetsége, és a biogazdálkodók európai szervezete (IFOAM EU Group) is kérte a Kormányt a Kishantosi Központ további működésének biztosítására - eredménytelenül…"

Nem engedhetjük, hogy a kormány ismét a szemünk láttára tegyen tönkre és építsen le egy olyan nagyszerű dolgot, amelyet a nagytöbbség már most sajnál, évek múltával pedig midenki bánni fog, ugyanúgy mint a jelenben a cukorgyáraink feladását... Álljunk ki ezért az ügyért.