PETÍCIÓ A SZEGÉNYEKET SÚLYOSAN ELHANYAGOLÓ SZOCIÁLPOLITIKA ELLEN

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Segítséget kérek az aláírásszám növelésében!

2013-05-22 05:11:47

Kedves aláírók, felelős barátaim!

A petíció tartalmát tekintve, ombudsmanhoz fordulok.
Kérem a kreatív, saját körben való aktív terjesztést egy utolsó nekirugaszkodással, lehetőleg ne a facebook-on, hanem magánlevélben, vázolva a másfél millió ember létét veszélyeztető állapotokat és az aláírás fontosságát.
Magát az eredeti káltványt változatlanul reakció nélkül hagyja az lletékes megszólított. Legendává vált a hivatalok egykori 30 napos kötelező válaszadása, amely még egy érkeztető válaszig sem terjed.
Az ombudsmanhoz fordulást maga ez a tény is indokolttá teszi, hiszen a társadalmi fékek és ellensúlyok ilyen módon egyáltalán nem működhetnek és a társadalmi civil lelkiismeretnek semmilyen mozgástér nem áll rendelkezésére.
Ezért kérem a támogatást.

Barátsággal:
Kiss Anikó


Polgárjogi Mozgalom

Segítsetek, kedves aláírók! Terjesztést kérünk saját levelezésben!

2013-04-28 05:55:33

http://youtu.be/ais4c4LBn50


rettenetes, amit elmond!

a kormány ne alapítványokon keresztül, esetlegesen biztosítsa a fejlődéshez elengedhetetlen tápanyagot, már teljesen a civilekre hagyatkozik, ami csak kiegészítésként elfogadható. Czeizel doktor arra sem tért ki itt, hogy pszichésen milyen szövődményei vannak az éhezésnek, hogyan figyel egy tanuló pl. az iskolában , akinek a komfortérzete közel se kelégítő, a vércukra leesett, kiürült a nyomelem- és vitaminháztartás, ezek nagyban emberiség elleni bűnként jelentkező tettek, amennyiben nem tesznek ellene!

Növekszik a figyelemzavaros gyerekek száma, belőlük lesznek azok a depressziósok, szociális fóbiások, pánikbetegek, hangulatzavarral küzdők, akik gyógyításra szorulnának,  de büntetőntézmények lakó lesznek, már társadalm negatív megtítélés alá vonnak embereket, embercsoprtokat a fentekben leírt álapotra is jórészt visszaövetkeztethetően nekik nem felróhatóan.

Pedig , ha az isklázottság révén történő felzárkóztatás útja is bezárul, hiába törik magukat tanodák nem létező százai, egyik törekvés a másik összetevő hiányában teljesen hiábavaló.

Pedig még nem is írtam az immunrendszer korai kimerüléséről, mivel is jár az?

Miért csak mutatóba vannak a tartósan mélyszegénységben élők között 60 felettiek?

 


Polgárjogi Mozgalom

egy interjú L. Ritók Nórával

2013-04-25 11:13:04

Polgárjogi Mozgalom

Meghívó

2013-04-23 13:41:48

Előadás a hazai szegények és a cigányság helyzetéről

A Wesley Főiskola Szociális Munkás Szakja érdekes előadásra hívja az érdeklődőket május 7-én, az iskola Kline termébe.

M E G H Í V Ó

Szeretettel várjuk

Ladányi János

A szegények és a cigányok helyzetének 
átalakulása Magyarországon a 
piacgazdasági átmenet időszakában
című előadására.

Időpont: 2013. május 7. (kedd) 11.00 óra
Helyszín: Wesley János Lelkészképző Főiskola – Kline terem
(1086 Budapest, Dankó u. 11.)

Az előadás ingyenes!

http://oltalom.hu/cikk.php?id=654&lang=hu&mid

Polgárjogi Mozgalom

vészjelzés!!!

2013-04-22 09:31:14



"Miskolcon a Megyei Kórházban a perinatális mortalitás 23 !
!!!szorosa a 10 év előttinek !!!!(Két évvel ezelőtti adat) Lévai Katalin és mások kutatása
szerint,sok csecsemő éhen hal az anyaméhben anya éhezése (teljes
vitamin és fehérjehiányos táplálkozás,vannak akik csak bodeken élnek )
miatt.Beszéltem egy orvossal,aki azt mondta,hogy ha egy napi !
költségét odaadnák az anyának,amibe egy koraszülött csecsemő egy napi 
inkubátoros ellátása kerül,egy hónapra !! elosztva élelmiszerre,már
úgy sok élet menekülne meg.A súlyosan hátrányos helyzetű anyák,és a
fiatalkorú anyák aránya nő Borsod megyében.A Miskolci Megyei Kórházban
az egyik elmúlt évben 38 gyermeket hagytak ott,és 170 gyerek került
azonnal Nagybarcára csecsemőotthonba,,őket nem akarták otthagyni,de a
rossz körülmények miatt nem vihették haza Talán meglepő,de Szerencs
környékéről 9 védőnő hiányzik!!!-Megjelent a lázas tekintet,és gépies
mozgás, az éhezés miatt,amit csak olvasmányélményeimből ismertem
eddig"


helyi jogvédő barátom tudósítása

Polgárjogi Mozgalom

"Aki szegény, az a legszegényebb"

2013-04-16 11:30:27

háttéranyag:
FEHÉREN FEKETÉN konferencia 
"a cigányság bomlástermék"

http://youtu.be/WJ_NDiE_r38

Beszélgetés Ferge Zsuzsa szociológussal

http://atv.hu/article/20130413_maganbeszelgetes_1_resz
http://atv.hu/article/20130413_maganbeszelgetes_2_resz


Tisztelt aláírók, ezúton és ismételeten kérem a petíció terjesztését levelezésen belül.

Köszönettel:

Kiss Anikó





Kiss Anikó

tájékoztató

2013-04-02 13:27:28

Kedves Aláírók!
Parlamenti interpelláló készül a tárgyban.
Petícón ezt és más hasnló frmák megtámgatására alaklmas  összetett , háttéranyagokat is tartalmazó dokumentum.
Szükség van sokkal több aláírásra.
A segítségeteket kérem a terjesztésben! Ha lehetséges levelező listán kellene továbbítani, pár jó szóval, hiszen az lehetetlen, hogy csak 7-800 embernek legyen tudomása 1,2 millió magyar szociális állapotáról és , hogy csak ennyi érezzen késztetést  hangja hallatására az érdekükben. A mechanikus megosztások nem vezetnek sikerre, talán az emberek zöme, nagyon kevés képzettel  rendelkezik, hiszem az említettek egy "szimbolikus" néha valós falak mögött élnek, és csak az érzékenyebbekben merül fel, hogy kutassanak és ismereteket szerezzenek, sokan hárítanak is, megrekednek a vélt szegénység sztereotip képeinek  elképzelésnél, mintha ez a mostani extra mélyszegénység hasonlíthatna az ismertnek vélthez, olyan alapon, hogy csupán mennyiségileg kevesebb javakat jelent, ami kezelhető helyzetnek érződik.
Pedig ez egyáltalán nem így van.


Üdvözlettel: Kiss Anikó 
( a Polgárjogi Mozgalom önkéntes jogvédő aktivistája)

 


Polgárjogi Mozgalom

Herczog Mária a szociális vészhelyzetről

2013-03-17 11:54:36

Kiss Anikó

Maradjunk együtt!

2013-03-09 12:54:18

Olvassátok a fórumot! Írjátok is magatok, akik olyan élethelyzetben vagytok, hogy tájékoztathatjátok az aláírókat.


Aki nem volt még  itt korábban, annak küldöm a legutóbbi írásomat:

"Kérlek Benneteket, azok érdekében, akik úgy nélkülöznek, hogy nem csak komputerük, de áram sincs már náluk, az ő nevükben is aktivizálódjatok, a fedél nélküliekért, a már semmire nem képes leszakadókért!

Osszátok meg magánlevelezésetek által, kisérő levéllel.
A fórumon szóljatok hozzá, ha ismertek nehéz élethelyzeteket, osszátok meg ott az információt, a diszkriminációval is terhelt szegénységet! Adjatok tanácsot, látom van ott , aki ezt várja ( ) !



Nem véletlenül szántuk el magunkat egy nagy  aláírásgyűjtésre, folyamatosan formálódik a kiállásnak ez a módja, ebben a végtelenül beszűkült  mozgástérben, amikor a kormányzat részéről a kérés visszhangtalan, levelünkre sem küldött választ, ezzel a  hivatali ügyviteli minimumot sem követi.

Ugyanakkor szánalmas tettekről kapunk híreket. Egy millió problémájának kezelése helyett : 20000 gyermek élelmiszer csomagjáról, akkor , amikor a büntetések növekedése, a segélymegvonások, közmunkabér csökkentése van soron. A médiában a  kormány beemeltet olyan szövegeket, amelyeket a mi szánkból vesz ki, a problémára való objektív rátekintést mímelve.

Közben telik az idő és mi nem tudjuk, hogy a nélkülöző, folyamatosan lehűlt  kisgyermekek szervezetében a betegségek  hogy aknázzák alá a majdan felnőtt életet, gyógyításra szorulók tíz és százezreiről van itt szó már. A szülőnek nem telik a gyermek betegségének a kikezelésére. Nem telik  megfelelő iskolaszerekre, de a tanuláshoz szükséges feltételekre se, ami pl. a villanyvilágítást jelenti.

Sorra kapjuk a kéréseket, már a könyörgés hangján: "segítsetek, mert nincs semmilyen élelmünk és még 4 nap a segély", ami elképesztően csekély, mert ahol még egy fő segélye sem folyik be (pl. a közmunka bére :37.000.-) ott a gyermekek támogatásából (15-17.000/ gyermek) él mindenki, a szülő is abból kénytelen táplálkozni, rezsit fizetni, amit a gyermek után kap. Ez rendkívül megalázó, számtalan szülő a gyermeke segélyén él, hiszen neki nincs jövedelme.
Folyamatosan  kapjuk a híreket, hogy szociális  helyzetbeli hiányosságok miatt kerül állam gondozásba sok gyermek.
Olyankor mindig az látszik csak, ami miatt a szülő már elmarasztalható, de mi lássunk túl ezen! Ne ítéljünk könnyen, beleeshet pár hónap alatt depresszióba, magát és mindent elhanyagoló kilátástalan állapotba az , akinek ez a sors jutott.

Köszönöm az aktivitást, az együttérzést, aláírásaitokat, megosztásaitokat, személyes hozzájárulásotokat a szolidáris tettben!

Információkkal a továbbiakban is jelentkezem:

Kiss Anikó "

 


Polgárjogi Mozgalom

Köszönet és javaslat!

2013-03-08 09:06:43

 

A petíció második napján:



Kérlek Benneteket, azok érdekében, akik úgy nélkülöznek, hogy nem csak komputerük, de áram sincs már náluk, az ő nevükben is aktivizálódjatok, a fedél nélküliekért, a már semmire nem képes leszakadókért!

Osszátok meg magánlevelezésetek által, kisérő levéllel.
A fórumon szóljatok hozzá, ha ismertek nehéz élethelyzeteket, osszátok meg ott az információt, a diszkriminációval is terhelt szegénységet! Adjatok tanácsot, látom van ott , aki ezt várja (  ) !



Nem véletlenül szántuk el magunkat egy nagy  aláírásgyűjtésre, folyamatosan formálódik a kiállásnak ez a módja, ebben a végtelenül beszűkült  mozgástérben, amikor a kormányzat részéről a kérés visszhangtalan, levelünkre sem küldött választ, ezzel a  hivatali ügyviteli minimumot sem követi.

Ugyanakkor szánalmas tettekről kapunk híreket. Egy millió problémájának kezelése helyett : 20000 gyermek élelmiszer csomagjáról, akkor , amikor a büntetések növekedése, a segélymegvonások, közmunkabér csökkentése van soron. A médiában a  kormány beemeltet olyan szövegeket, amelyeket a mi szánkból vesz ki, a problémára való objektív rátekintést mímelve. 

Közben telik az idő és mi nem tudjuk, hogy a nélkülöző, folyamatosan lehűlt  kisgyermekek szervezetében a betegségek  hogy aknázzák alá a majdan felnőtt életet, gyógyításra szorulók tíz és százezreiről van itt szó már. A szülőnek nem telik a gyermek betegségének a kikezelésére. Nem telik  megfelelő iskolaszerekre, de a tanuláshoz szükséges feltételekre se, ami pl. a villanyvilágítást jelenti.

Sorra kapjuk a kéréseket, már a könyörgés hangján: "segítsetek, mert nincs semmilyen élelmünk és még 4 nap a segély", ami elképesztően csekély, mert ahol még egy fő segélye sem folyik be (pl. a közmunka bére :37.000.-) ott a gyermekek támogatásából (15-17.000/ gyermek) él mindenki, a szülő is abból kénytelen táplálkozni, rezsit fizetni, amit a gyermek után kap. Ez rendkívül megalázó, számtalan szülő a gyermeke segélyén él, hiszen neki nincs jövedelme.
Folyamatosan  kapjuk a híreket, hogy szociális  helyzetbeli hiányosságok miatt kerül állam gondozásba sok gyermek.
Olyankor mindig az látszik csak, ami miatt a szülő már elmarasztalható, de mi lássunk túl ezen! Ne ítéljünk könnyen, beleeshet pár hónap alatt depresszióba, magát és mindent elhanyagoló kilátástalan állapotba az , akinek ez a sors jutott.



Kiss Anikó

 


Polgárjogi Mozgalom



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.