Apa és dúla együttes jelenléte a vajúdás és a szülés alatt a Pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Fejlemény: ilyen módon van lehetőség apával és dúlával szülni Pécsen

2024-03-29 23:33:22

Kedves aláírók, támogatók!

Szeretném megosztani a tegnap, 2024. március 28-án Klinikaigazgató Úrnál tett személyes látogatásunk legfontosabb üzenetét különösen azok számára, akik a közeljövőben, jövőben szeretnének apával és dúlával közösen szülni a Pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán.

Férjemmel és választott dúlánkkal közösen kértünk időpontot. Klinikaigazgató Úr biztosított minket arról, hogy a Klinika vezetése nincs a dúlák ellen, akik az édesanyák szülését, jó szülésélményét segítik, támogatják, hiszen ez nekik is érdekük. Ebben a kérdésben azonban egyelőre nem tudnak általános engedményt tenni több okból (részben például az OKFŐ állásfoglalását is várják, de természetesen a szempontok ennél összetettebbek; épp ezért egyelőre hivatalos közleményt sem terveznek kiadni az apa és dúla együttes jelenléte kapcsán).

Azonban így, hogy személyesen találkoztunk, különös tekintettel arra, hogy a dúlánk is bent volt, és tudott néhány mondatot váltani Klinikaigazgató Úrral, engedélyezte számunkra mindenféle külön feltétel nélkül, hogy az apa és a választott dúla együttesen jelen lehessen a szülésemnél. Ezt a lehetőséget minden érintett számára nyitva hagyta. Arra kéri mindazokat, akiknek ez a speciális kérésük van, hogy kérjenek időpontot személyes találkozásra a Pécsi Szülészeti Klinika titkárságától, hogy választott dúlájukkal közösen ismerhessék meg egymást. Ezekben az esetekben ugyanis a Klinika tehet kivételt a szigorú, egy fő kísérős szabályozás alól.

Bátorítok minden érintettet, hogy éljen a lehetőséggel, keresse fel Igazgató Urat a kérésével, a megbeszélésen dúlája mindenképpen legyen jelen, hogy a Klinika a személyes találkozás után pozitívan támogathassa az adott dúla, mint második kísérő jelenlétét az adott szülésnél.

Fontos tehát, hogy a dúla, mint második kísérő kérelmezése nem papír alapon, hanem személyes találkozóval történhet meg, egyéni mérlegelés alapján.

Remélem, mindenki, akinek ez az ügy fontos, megkaphatja azt a megnyugtató zöld utat, ami számunkra tegnap elérhetővé vált, és azt is, hogy hosszabb távon letisztultabb keretek között ennél még gördülékenyebben is elérhető lesz majd ez a lehetőség a Pécsen szülő édesanyák számára.

Ismét köszönöm minden aláíró támogatását az összes érintett édesanya nevében!

Üdvözlettel: Szemerei-Bergics Eszter

Szemerei-Bergics Eszter

A petíció beadása 2024.02.13-án megtörtént

2024-02-13 16:45:36
Kedves aláírók, támogatók!

A mai napon, 2024. február 13-án benyújtottam Klinikaigazgató Úrnak a petíciót elektronikusan és postai úton is az alábbi anyagokkal: egy kísérőlevél, a petíció szövege, 853 aláírás 18 oldalon, diagramok az aláírók területi megoszlásáról és 2 és fél oldalnyi releváns anonim idézet az aláírói megjegyzések közül.

A petíciót ettől függetlenül nyitva hagyom további aláírásra, hiszen egyelőre nem tudhatjuk, elégnek találja-e a Pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika vezetése a támogatói bázist. Ezért bátran osszátok meg továbbra is, sosem lehet tudni! A minél előbbi benyújtást viszont fontosnak gondoltam, mert vannak olyan kismamák, akik nemsokára szülnek, és már nagyon várják a döntést.

Amint kapok választ, jelezni fogom.

Köszönöm mindenkinek, aki kiállt/kiáll ezért az ügyért, bízzunk a pozitív kimenetelben és a valós változásban!

Üdvözlettel: Szemerei-Bergics Eszter IMG_20240213_161639.jpg

Szemerei-Bergics Eszter

Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

• Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.