Legyen Mc Donald's Tiszaújvárosban, de NE a Kresz Park területén!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Legyen Mc Donald's Tiszaújvárosban, de NE a Kresz Park területén! - Közlemény

2022-05-09 09:58:26

Kedves Olvasó!

Városunk rendelkezik egy ikonikus parkkal, egy KRESZ parkkal, amely amellett, hogy a pihenés, séta, játék lehetőségét is biztosítja és évről-évre folyamatosan felújítják, szépítik, fákat ültetnek - ami gazdagítja a város oxigéntartalékait, lombjai árnyékot adnak, megszűrik a levegőt a szennyező anyagoktól és hűsítő hatással is bírnak - nagyon jó gyakorlási lehetőség a gyermekek számára is. Itt meg tudják tanulni az alapvető közlekedési szabályokat, amit aztán jártukban-keltükben használhatnak majd. A kerékpározáshoz, gyalogossághoz nem kell semmilyen jogosítvány, valahogy oktatni kell a diákokat arra, hogy kulturáltan tudjanak közlekedni. 2003-ban egy kormányrendelet szabályozta, hogy az általános iskolák oktatásába be kell tenni a kerékpáros közlekedést, a KRESZ alapjait. Ez 2020. szeptember 1-jétől lépett érvénybe. Ezeket az oktató anyagokat valahol prezentálni kell, valahol meg kell nézni az életben, erre a legjobb példa a KRESZ park.

Ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmét a közlekedési ismeretek oktatásának fontosságára, mert a közlekedési balesetben elhunytak általában nem az idősek, hanem a fiatalok, ezért mindent meg kell tenni, hogy megmentsük őket. Oktassuk gyermekeinket, mentsük meg Őket, mentsük meg a KRESZ Parkot!

A KRESZ Park megvédése érdekében az Interneten petíciót indítottunk "Legyen Mc Donald's Tiszaújvárosban, de NE a Kresz Park területén!" címmel és tartalommal, erről Polgármester Úr részére tájékoztatást küldtünk e-mailben és egyben kértük, hogy erről tájékoztassa a képviselő testületet is. A petíciót közel 600-an írták eddig alá.

Reméljük a tájékoztatásunk a petíció indításáról eljutott a képviselő testülethez is. Sajnos erről az áprilisi képviselő testületi ülésen nem esett szó, ahogy arról sem, hogy a városlakók nyílt levél formájában véleményt nyilvánítottak, kérést fogalmaztak meg a KRESZ Park védetté nyilvánításával kapcsolatban, és kérték, hogy a gyorsétterem helyszíne a 35-ös számú főút mentén kerüljön kijelölésre.

Számítunk támogatására, legyen az egy aláírás, nyílt levél, fotó- vagy videóüzenet, hogy a KRESZ Parkot ne nyilvánítsák kiemelt fejlesztési övezetté.

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy a Facobook-on a Tiszaújváros MOST csoport is szavazást indított "Te hol látnád szívesen a Mekit?"címmel, a szavazás eredménye így alakult: A 35-ös vonalán, a MOL kút mellett: 760, Tesco mellett: 410, Sehol, nem kell: 235, KRESZ park helyén: mindössze 50 szavazatot kapott.

Látva ennek a szavazásnak is az eredményét, továbbá más városokban a TESCO - Shell - McDonald's együttműködést (ld. 2022.05.07-én Egerben átadott étterem, amely a TESCO parkolójában nagyjából 64 parkolóhelynyi területre épült), arra kérjük meg a Tisztelet Képviselőket, hogy a testületi ülésen kérjék meg Polgármester Urat lobbizzon a város érdekében a Tesco vezetőségénél az áruház és benzinkút közötti zöldterület, mint az étterem lehetséges helyszíne miatt.

Aláírásával segítsen Ön is megmenteni a KRESZ Parkot és új lehetséges helyszínt javasolni a Mc Donald's étteremnek.

Kresz Park Tiszaújváros

Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

• Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.