Védjük meg az óbudai kisgyermekek lelki egészségét!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

A petíció átadása

2020-11-24 11:57:21

Tisztelt Aláíró!

Petíciónk - Védjük meg az óbudai kisgyermekek lelki egészségét! - indítása, illetve az Ön aláírása óta történtek fejlemények az ügyben, erről szeretnénk most rövid tájékoztatást adni.

Mielőtt a tényszerű esemény ismertetésre rátérnénk, tényleg csak felsorolás-szerűen említünk néhány körülményt, ami a kisgyermekek egészséges felnevelkedését veszélyeztetheti. Ezeket főleg külföldi példákra alapozzuk, mert egyes nyugati országokban már előrébb tartanak bizonyos folyamatok, jól kivehető irányokkal.

1.     "Gyermekvédelem" címszó alatt a gyermek és szüleinek szembeállítása, ezáltal a gyermek védtelenebbé válása.

2.     Ezeket a szembeállításokat általában a gyermekbántalmazások megelőzésére, jelzésére való hivatkozással teszik.

3.      Gyermekbántalmazások sajnos valóban előfordulnak, intézkedni is kell ilyen esetekben, ezzel egyetértünk, de ez nem indok arra, hogy normális családok gyermekeiben is bizalmatlanságot ébresszenek a szüleikkel szemben.

4.     "Érzékenyítő" foglalkozások tartása óvodai és kisiskolai környezetben, LMBT témában, ami a kialakuló személyiség fejlődését megzavarhatja, sokszor a szülők tudta nélkül.

5.     Felnőtt LMBT tartalom rejtett vagy nyílt ismertetése kisgyermekekkel.

Eddig a felsorolás, kérésre szívesen küldünk az érdeklődőknek linkeket ezekről a jelenségekről.

Most pedig a novemberi helyi eseményeket ismertetnénk röviden.

A hó elején sikerült személyesen is beszélnünk Turgonyi Dániel alpolgármesterrel. Tőle azt az információt kaptuk, hogy az óbudai önkormányzat valóban kötött egy szerződést a Hintalovon Alapítvánnyal, de az együttműködés csak a gyermekvédelem célját szolgálja, és a gyermekbántalmazások felismerésére és jelzésére, az ú.n. jelzőrendszer kiépítésére vonatkozik. A Hintalovon Alapítvány facebook oldalán és honlapjain található LMBT tartalmaitól elválasztva. Kérdésünkre szándékát fejezte ki arra vonatkozóan, hogy esetleg a szülőkkel, nagyszülőkkel való együttműködésre is valamilyen lehetőséget teremtenek.

A polgármester úr novemberi fogadóóráján akartuk átadni személyesen a petíciót, de a járványhelyzetre való tekintettel a polgármester úr novemberben csak online fogadóórát tartott. Így a petíciót emailben küldtük el a polgármester úrnak, amelyre ő a következő választ adta.  

Idézet következik. „Az un. Óbudai Hírek nevű oldal tele van hazugságokkal, amelyek miatt többen – köztük jómagam is – bűntetőfeljelentést tettem korábba. Eme „oldal” híreit tehát ennek  fényében tekintem  komolynak. Maga az állítás is hazugság, hogy a kisgyermekek részére szervezünk a Hintalovon alapítvánnyal programokat. Az óvodai nevelést az un. óvodai nevelés országos alapprogramja nevű dokumentum határozza  meg, és az intézmények nevelési programja bontja  tovább. Ezekben semmilyen változást nem eszközöltünk. Kérem, ne üljenek  fel mindenféle hazug oldal hatásvadász cikkeinek. üdvözlettel: dr. Kiss László" Idézet vége.

Szintén novemberi esemény, hogy az Országgyűlésben elindult egy Alaptörvény módosítás, amely tárgyalás alatt van, és amelynek szintén az a célja, hogy Alaptörvényben is rögzítve legyenek olyan magától értetődő tények, hogy az apa férfi, az anya nő, és a gyermeknek joga van a születési neme szerinti zavartalan fejlődéshez. Ezt a törvényhozói szándékot mi is örömmel vesszük, mert így jobban kivédhetővé válik az az érzékelhető nyomás az LMBT lobbi részéről, amely igényt formál kisgyermekek befolyásolására.

Az óvodáskorú, vagy kisiskolás gyermeket nevelő családokat, a nagyszülőket, ismerősöket arra kérjük, hogy ha bárhol felfedezik annak jeleit, hogy a kisgyermeket olyan hatások érnék, amit a fentiek alapján kérdésesnek vagy aggályosnak éreznének, beszéljék meg az illetékes pedagógussal, érdeklődjenek utána a dolognak, jelezzék, hogy figyelemmel kísérik az intézményben folyó gyermekvédelmi munkát.

Esetleg jelezzék a petíció email címén, ha olyan szülőket ismernek, akik vigyázó szemmel szívesen együttműködnének az önkormányzattal a gyermekvédelmi irányelvek kialakításában és megvalósításában.

Óbudai szülők és nagyszülők civil kezdeményezés


Óbudai szülők és nagyszülők civil kezdeményezés



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.



Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...