Támogassa a kormány a fiúk pályaválasztási esélyegyenlőségét is!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció cimzettjeinek módosítása

2022-10-01 13:37:32

Tisztelt Aláírók! Tekintettel arra, hogy az új kormányzati struktúra változása következtében az EMMI megszűnt a petíció címzettje a Miniszterelnökségre módosult. Továbbá felvettük a címzettek közé azokat a szervezeteket is, akiknek hatása van az ezzel kapcsolatos döntésekre, így az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőt, a Nemzeti Kulturális Alapot, a Nemzeti Tehetség Központot és Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségét.


Modern Férfipolitikáért Mozgalom

Javaslatok

2020-09-12 09:31:30

A petíciónkat az alábbi javaslatokkal kiegészítve, be fogjuk nyújtani az Emberi Erőforrások Minisztériumának:

1. fiúk pályaorinetációja azokon a területeken, ahol a férfiak alulreprezentáltak:

"Legalább 40 órás innovatív szemléletű, társadalmi szemléletformáló hatással is bíró komplex tehetséggondozó program megvalósítása elsősorban köznevelésben tanulók bevonásával, olyan területeken, tudományterületeken, amelyeken hagyományosan alulreprezentált a fiúk, férfiak részvétele. A program irányulhat ezen területek, tudományterületek fiúk körében való népszerűsítésére, és emellett szemléletformáló céllal a lányok bevonása is indokolt lehet annak érdekében, hogy a társadalom aktív tagjaiként elfogadóbbak és nyitottabbak legyenek a fiúk ilyen területeken való szerepvállalása iránt.Kötelezően megvalósítandó elemei:

  • Legalább egy férfi szerep modell bemutatása interaktív, figyelemfelkeltő és érdekes módon az alulreprezentált területek és tudományterületek mindegyikéről bemutatva egy-egy pozitív példát.
  • Pályaorientációs tanácsadás elsősorban fiúk részére, a nekik kidolgozott tematika alapján.
  • Tehetséges fiúk segítése egyéni fejlesztési tervvel.
  • Az alulreprezentált területek és tudományterületek közül legalább két területhez kapcsolódóan a célcsoport részére szervezett helyszínlátogatás.
  • Pozitív példaképek proaktív népszerűsítése médián keresztül.

2. fiatal férfiak segítése a pedagógusi pályán:

"Olyan országos szintű, ösztönző hatással bíró, szemléletformáló programsorozat megvalósítása, melynek célja a pedagógusi életpályát megkezdő vagy pedagógusi életpályán lévő fiatal férfiak segítése – nem kizárólagosan, de különös figyelemmel a többszörösen hátrányos helyzetű (fogyatékossággal élő férfiak, roma férfiak) célcsoportra. A megvalósuló programok nagyban hozzá kell, hogy járuljanak a fiatal férfi pedagógusok elhelyezkedéséhez, a pedagógusi pályán való megmaradásához, különös tekintettel az óvodapedagógusi és a tanítói pályára.

Kötelezően megvalósítandó elemei:

  • Képzések, tréningek, workshopok, amelyek elősegítik a fiatal férfi tehetségek érvényesülését a pedagógus területeken, vagy amelyek elősegítik e területeken a férfi szerepvállalás elfogadását és a nőkkel egyenlő mértékű megítélését.
  • Pozitív példaképek proaktív népszerűsítése médián keresztül.

Modern Férfipolitikáért Mozgalom



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.



Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...