Segélykiáltás a 'fogyatékosokért', az autistákért, és az idősek kapcsolattartásáért-látogatásáért, időszakos hazavitelükért, vagy csomagküldési-viteli lehetőségért!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Egész évben aktív, mivel újra zárják az összes intézményt!

2020-09-02 05:00:07

Szeptember 1.jével Zalaegerszeg polgármestere kiadta az önkormányzati otthonok azonnali kijárási és látogatási tilalmát elrendelő határozatát!
Zalaegerszeg - Pózvát szeptember 7.-ével zárják újra, igazából a fogyatékos részlegen a mai napig, immár 7, azaz HÉT hónapja a mai napig nem oldották fel, 7 teljes hónapja vannek elzárva a fogyatékosok a szüleiktől, sem látogatás, sem csomagküldés nincs!

Újra zárják országosan az intézményeket, újra elzárják szeretteink - most ki tudja mennyi időre  tőlünk.. Fogyatékos gyermekeink, akinek az van, idős, vagy demens hozzátartozója, akinek az van, akár autista gyerkőceink, akinek az van..
Ahol fel sem oldották a zárlatot, még nagyobb szigorítás jön, nem tudom, mit lehet még ezen szigorítani?

Lényeg, ez a kezdeményezés egész évben aktív, továbbra is aláírhatja, aki méltánytalannak tartja, hogy kilátástalan ideig nem láthatja ismét hozzátartozóját, akik fokozottan törődés, és szeretetigényesek..


Hajnalka Ferincz

Hálás köszönet az eddig aláíróknak!

2020-06-17 17:31:15

Szeretném kifejezni hálám az eddig aláíróknak, de tudván, hogy ez a kormány mikre képes, egész évben fenntartom, biztos, ami biztos..

ugyanis az a nagy helyzet, hogy a mi kis közös csoportunkban, ahogy mások is leírták a tapasztalataikat, ahol már látogathatóak az idősek, hiába az országos tisztifőorvos határozata, miszerint lehet 15 percen túl látogatni, saját hozzánk tartozóhoz közel menni, arról számoltak be többen is, hogy nem lehet több 15 percnél, és nem engedik két méternél közelebb a hozzátartozókat sem.. A látogatókat beöltöztetik, szájmaszk, gumikesztyű, és sem ölelés, sem kézfogás, - megfogni kezét a hozzánk tartozónak - nem engedik szinte sehol..

Persze bárhol másutt lehet csoportosulni, tömegközlekedni, akár boltokban már távolságot sem tartani, meccsek, sorolhatnám közel menni, de saját hozzátartozóhoz tilos közel menni! Már röhejesen nevetséges!

Mintha nem lenne elég érthető Müller Cecília határozata, teljesen másképpen kezelik.. a táskákat több helyen átvizsgálták, hiába írta le a tisztifőorvos, hogy lehet csomagot is vinni, legtöbb helyen nem, és nem, és nem engedik..

- és sajnos van még hely,  ahol a mai napig, 5. megkezdett hónapja sem engedik sem látogatni, sem hazahozni, sem csomagot küldeni a fogyatékosokat, fogyatékosoknak, és ez, nekem, a kezdeményezőnek, Zalaegerszeg-Pózva.. február eleje óta nem láthattam az autista gyermekem.. Elmentem az atya úristenig is, az összes miniszternek, államtitkárnak, országos tisztifőorvosnak levelet írtam, - a látogatási korlátozás enyhítése után, de mivel - MÁR - nem hatáskörük, áttették az ügyem, a panaszom megyei szintre.. Zala Megyei járási hivatal, és tisztiorvosi szolgálat tanult dolgozóihoz..

Onnan még semmi.. már felhívtam a gyermekvédeli főosztályvezetőket is, hogy segítsenek, mert az intézet vezetője vissza él a rábízott hatalommal, de egyelőre onnan még semmi..

Az én fiamnak már kettő negatív tesztje van, de nem engedik őket látogatni.. elmondásuk szerint, amíg egyetlen egy pozitív is van, addig sem ki, sem be.. semmi! - és még vannak pozitívok bőven.. vagyis teljesen kilátástalan az időpont, mikor láthatom a fiam..

Időközben több elhunyt idős személyről hallottunk egymás között, akik bele haltak a bánatba, mert nem értették, miért nem mehetnek hozzájuk hónapokon át a családtagjaik..

Elhunyt Zalaegerszeg-Pózván is egy testi-mentálisan fogyatékos gyerkőc.. Hogy pontosan mi okozta a halálát, nem tudom, de ha logikusan végig gondoljuk: a srácot minden(!!!!) hétvégén haza vitték szülei.. nem tudott beszélni, így vele telefonálni sem tudtak.. A srác azt érezhette, hogy először csak egy héten, majd kettő, majd három, stb.. héten át, aztán hónapokon át nem megy hozzá senki, nem viszi haza senki, többet nem látta szüleit.. - és elhunyt, mielőtt feloldották a zárlatot..

Ezért indítottam az egész kezdeményezésem, mert tudtam, hogy ezek az EMBEREK nem a járványba fognak bele halni, hanem a bánatba! Ugyanis a legelesettebbeknek van a legnagyobb szükségük a szeretetre, és a családjaikra..
Ahogy betegek meghaltak a kórházi ágyak kiürítése miatt, és az egészségügyi ellátatlanság miatt, úgy elkezdtek  elhalálozni szociális intézményben élők is, talán a bánat miatt.. Idős emberekről azt hallottam, de sérültekről is - átalában országosan, hogy nem ettek a bánattól, és csontsoványra fogytak.. aztán meghaltak..

 

Ez miatt a kormány miatt ezt a petíciót fenntartom, mert ki tudja, mi lesz még év végéig..

Az eddig aláíróknak hálás köszönet!  (Az meg nem baj, ha még bárki aláírja, lássák ott fent, hogy mennyien álltak az ügy mellé.. )

 

 

Köszönettel: FERINCZ Hajnalka

Nagykanizsáról


Hajnalka Ferincz

Létrehoztunk egy olyan közös kis csoportot, ahová érintettek, és akár szakemberek csatlakozhatnak, hogy összedugjuk a fejünket, és kiltaláljuk a megoldást..

2020-06-03 10:51:16

SZÖVEGGEL EGYÜTT KÉRJÜK A MEGOSZTÁST, HOGY MÁS IS ÉRTSE, MI IS A LÉNYEG:
Létre jött egy csoport, olyan személyeket keresünk, akik maguk is érintettek a gyermek és idős intézmények látogatási tilalma miatt. Természetesen szívesen vennénk pszichológus, jogász segítségét is, és aki nem érintett, viszont egyetért azzal, hogy végtelen időkig nem tartható fenn a teljes látogatási tilalom.
A csoportban kizárólag olyanok jelentkezését várjuk, akik nem álhíreket, videókat linkelgetnek. Ez a csoport a szeretteink miatt jött létre, azokért a gyermekekért és idős emberekért akiknek a legnagyobb szükségük van a személyes találkozásra, szeretetre.

 

https://www.facebook.com/groups/343616366608865/?notif_id=1591129729292457&notif_t=groups_member_joined

 

Ferincz Hajnalka, Hódi Zsuzsanna, Lipták Lilla, a csoport létrehozói

 

 


Hajnalka Ferincz



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.



Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...